Vali Seddar Yavuz, Ülkemizin kalkınması ve gelişmesi için sağlıklı nesiller yetiştirmeliyiz”
Sağlık Bakanlığı’nın “Sağlıklı yaşam ve hareket yılı” faaliyetleri kapsamında Uşak’ta, “Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam yürüyüşü” düzenlendi.
Uşak Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Atat park’ta gerçekleştirilen yürüyüşe Vali Seddar Yavuz, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Yalçın, Belediye Başkan Vekili Hakan Uludağ, daire müdürleri, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.
Yağışlı bir havada gerçekleştirilen yürüyüş sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Seddar Yavuz, yağmur ile birlikte amacına uygun, keyif verici bir yürüyüş gerçekleştirdiklerini söyledi.
Her geçen gün teknolojinin gelişmesi ile birlikte hareketli nüfus sayısının azaldığına dikkat çeken Vali Yavuz, “Gelişen teknoloji ile birlikte artık geçmişe oranla hareketli nüfus sayımız azalmaktadır. Böylelikle spor yapma alışkanlığının arttırılması önem arz etmektedir. Bu nedenle ilimizde vatandaşlarımızın spor yapmalarını sağlayacak alt yapı çalışmaları ve yeşil alanların arttırılması konusunda çalışmalar yapıyoruz. Gençlerimizi küçük yaşlarda spora başlamaları için çeşitli projeleri hayata geçiriyoruz. Çocuklarımızın spor ile uğraşmalarını istiyorsak onlara uygun spor alanları yapmamız gerekir” dedi.
Türkiye’nin son 12 yılda her alanda yarışır hale geldiğini sözlerine ekleyen Vali Yavuz, “Türkiye Cumhuriyetinin ve aziz milletimizin kalkındığını görmek bizlere mutluluk veriyor. Birbirimize sevgiyle ve şefkatle yaklaşarak kalkınma hamlesine katkı sağlamalıyız. Bu ülkenin kalkınması, gelişmesi ve yücelmesi için her vatandaşımız elinden gelen ne varsa ortaya koymalıdır. Bunu da ancak sağlıklı nesiller ile yapabiliriz. Bu nedenle Sağlık Bakanlığımız tarafından başlatılan kampanya çerçevesinde bu yürüyüşe katılarak farkındalık yaratmak istedim. Bu tür etkinliklere tüm Uşak halkını bekliyoruz” diye konuştu.
Vali Yavuz, “Prof Dr. İskender Pala büyük bir kadirşinaslık örneği göstermiştir”
Uşak’ta yapılacak yeni kütüphane binası nedeniyle geçici olarak yeni bir binada hizmet verecek olan İl Halk Kütüphanesi Pazartesi günü okurları ile buluşuyor. Ünalan Mahallesi 1. Güldibi Sokak üzerinde bulunan yeni hizmet binasında incelemelerde bulunan Vali Seddar Yavuz, bundan son İl Halk Kütüphanesi’nin isminin İskender Pala İl Halk Kütüphanesi olarak değiştirildiğini söyledi.
Kütüphanenin eski binasını yıkılarak yerine Uşak’a yakışır yeni bir kütüphane binası yapılacağını belirten Vali Yavuz, “Yeni kütüphane binası için proje çalışmalarımız başladı. En kısa sürede inşaat çalışmaları başlayarak, binayı hizmete açmayı planlıyoruz. Bu süre zarfından kütüphanemiz yeni bir binada geçici olarak hizmet verecek. İlimize yeni bir kütüphanenin yapılması için emeği geçen Milletvekillerimize ve Kütüphaneler Genel Müdürüne teşekkür ediyorum” dedi.
Uşak’ın yetiştirdiği ve şehri en iyi şekilde temsil eden, gençlere rol model olan Prof. Dr. İskender Pala’nın büyük bir kadirşinaslık örneği göstererek ciddi miktarda kitap bağışladığını ifade eden Vali Yavuz, “Değerli hocamıza bu bağışından dolayı Uşak Valisi olarak teşekkür ediyorum. Kendisi bir kez daha ilimize olan ilgisini ve sevgisini hissettirmiştir. Bundan sonra kütüphanemizin ismi İskender Pala İl Halk Kütüphanesi olarak değiştirilmiştir. Gençlerimizin kütüphanemizde hocamızın engin birikimlerinden en iyi şekilde faydalanacağına inanıyorum” dedi.
Üniversite öğrencilerinin en iyi şekilde faydalanabileceği kütüphanesini Uşaklı okurlar ile kavuşturmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Prof. Dr. İskender Pala, “Benim kitaplarımın en anlam kazanacağı yer Uşaktır. Bu toprağın çocukları yedikleri ekmeğin, içtikleri suyun hakkını yine Uşak’a hizmet ederek vermelidirler. Buna küçük bir örmek olabilmesi için kitaplarımı bağışladım” dedi.

