Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, İlimiz: Türk Dünyası Kültür Başkenti oldu

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz “2018 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti Kastamonu seçildi”dedi.

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz

 2017 yılının kültür başkenti olan Kazakistan’ın Türkistan bölgesinde gerçekleştirilen toplantıda 2018 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti Kastamonu seçildi.

 
Türkistan kentinde gerçekleştirilen toplantıya Vali  Yaşar Karadeniz, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Azerbayacan Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı a. Nizami Cafarov, Kazakistan Cumhuriyeti Kültür ve Spor Bakanı Arıstanbek Muhamedıulı, Kırgız Cumhuriyeti Kültür, Bilgi ve Turizm Bakanı Sultan Jumagulov, Türkmenistan Kültür Bakanı a. Nursahet Şırımov, Gagavuz Yeri ( Moldova ) Kültür ve Turizm Baş İdaresi Başkanı Marina Semıonova ülkelerinin kültür ve turizmden sorumlu bakanları katıldı.
 
Kastamonu’nun 2018 Yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilmesi ile gerçekleştirilen toplantıda;
 
Mevzuatta gerekli düzenlemelerin yapılması teklifi değerlendirilmiş ve bu konuda TÜRKSOY üyesi ülkelerin kültür bakanlıkları, dış işleri bakanlıkları, Türk Konseyi ve TÜRKPA gibi kardeş kuruluşların uzmanlarının bir araya gelerek çalışma grubu oluşturulması, söz konusu çalışma grubunun hazırladığı gerekli değişikliklerin bir sonraki daimi konsey toplantısında imzalanması kararlaştırılmış,
 
Üye Ülkelerden gelen öneriler ve Daimi Konsey üyelerinin teklifleri doğrultusunda TÜRKSOY 2018 Yılı Faaliyet Programı onaylanmış,
 
Daimi Konsey, TÜRKSOY Genel Sekreterliği görevini sürdüren Düsen KASEİNOV , 2017-2020 dönemi için oy çokluğu ile yeniden göreve seçilmiştir.
 
Kastamonu İlinin, Anadolu’nun en eski yerleşim merkezlerinden olduğuna işaret eden Kastamonu Valisi Sayın Yaşar Karadeniz; “7 bin yıllık tarihiyle kesintisiz bir kronolojiye sahip olan medeniyet şehri Kastamonu, 900 yılı aşkın süredir Türk yurdudur.
 
Kentin tarihte Türkmen beyliği Candaroğulları’nın başkenti, Osmanlı’ya İstanbul’a kadar uzanan önemli bir kent merkezi olarak hizmet veren, Kastamonu, Çanakkale Savaşı ve Türk Milli Mücadelesinin kahraman şehridir.
 
Kastamonu Belediyesinin geleneksel hale getirdiği Türk Dünyası Günleri ve Kastamonu Üniversitesinin Türk Dünyası üniversiteleriyle kurduğu çok yönlü iş birliği ilişkilerin kalıcı hale getirilmesinde önemli bir rol üstlenmektedir” ifadelerini kullandı.
 
Toplantıda ayrıca 36. Dönem Toplantısı Koordinatörlüğünün T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından üstlenilmesi ve toplantının, 2018 yılı sonlarında 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen Türkiye’nin Kastamonu şehrinde yapılması kararlaştırılmıştır.