Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tesbih Müzesinin açılışını yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Sanat ve Medeniyet Vakfı tarafından kurulan Hilye ve Tesbih Müzesinin açılış törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı  Erdoğan, İstanbul

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Sanat ve Medeniyet Vakfı tarafından kurulan Hilye ve Tesbih Müzesi’nin açılış törenine katıldı.

Açılış töreninde Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve diğer davetliler katıldı.

“BU MÜZENİN ÖNEMLİ BİR İŞLEVİ OLACAKTIR”

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün restorasyonunu tamamladığı Siyavuşpaşa Medresesi’nde hizmete giren müzenin açılış töreninde kısa bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, müzenin hazırlanmasına katkıda bulunanlara ve müzede eserleri yer alan sanatçılara teşekkür etti. Klasik hüsn-i hat sanatının bir formu olan hilyenin ve geleneksel el sanatlarımızdan biri olan tesbihin sergilenmesi bakımından müzenin önemli bir işlevi olacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından kurdele keserek müzenin açılışını yaptı.

Açılışın ardından müzeyi gezen ve müze koleksiyonunda yer alan tesbihler ve hilyeler ile ilgili bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, günün anısına tesbih hediye edildi.