Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Can ve mal kayıplarını önlemeliyiz

Vali Seddar Yavuz “Anadolu basını tarafsız ve ilkeli yayıncılığıyla örnek bir tavır sergiliyor”dedi.

Vali Seddar Yavuz “Anadolu basını tarafsız ve ilkeli yayıncılığıyla örnek

 

2014 yılı Taşkın Koruma Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı

 

Uşak Valiliği 2014 yılı Taşkın Koruma Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Seddar Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi.



Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen koordinasyon kurulu toplantısında konuşan Vali Seddar Yavuz taşkın öncesi, esnasında ve sonrasında kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonun sağlanması konusunda istişarelerde bulunduklarını kaydetti.

 



Toplantıya Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Yalçın, Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç, İl Özle İdaresi Genel Sekreteri Servet Ecemiş, DSİ 2. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, İlçe Kaymakamları, İlçe ve Belde Belediye Başkanları ile ilgili kurum müdürleri katıldı.

 



Su taşkınlarının sebep olacağı can ve mal kayıplarının önlenmesi için alınması gereken tedbirlerin ve uygulamaların belirlenmesi açısından İl Taşkın Koordinasyon Kurulunun önemli bir görevi ifa ettiğini belirten Vali Seddar Yavuz, “Toplantıda İl genelindeki su taşkınlarından korunmak, taşkın koruma tesislerinin işletilmesi ve akarsu yataklarının korunması ile ilgili yapılacak çalışmalarla, kurumlar arasındaki görev ve sorumluluklarını değerlendirdik. Afete dönüşen yağışlar meydana gelmeden, su taşkınına uğramadan ihtimalleri hesap edip proje geliştirmek durumundayız. Alınabilecek tedbirler varken hiçbir vatandaşımızın zarar görmesine razı olmayız. Aynı şekilde milli servet olarak baktığımız toprağımızın ve ekili arazilerimizin korunmasına da önem veriyoruz. Bu itibarla gerek arazilerimizin gerekse tesislerimizin bu toplantıda ele alınan yönleriyle su taşkınlarından zarar görmemesi için durumumuzu değerlendirdik” dedi.

 



Toplantıda DSİ 23. Şube Müdürlüğü tarafından Uşak’ta yapılan çalışmalar hakkında bilgi verilirken, 2014 yılında taşkın korumaya yönelik yapılacak çalışmalar karara bağlandı.


Vali Seddar Yavuz “Anadolu basını tarafsız ve ilkeli yayıncılığıyla örnek bir tavır segiliyor”

 

Vali Seddar Yavuz, Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Nuri Kolaylı, Gazeteciler Konfederasyonu Genel Sekreteri Sefa Özdemir, Ege Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Abdioğlu, Uşak Gazeteciler Derneği Başkanı Salih Kılınç, Uşak Gazeteciler Cemiyeti ve Yayıncılar Derneği Başkanı Mesut Keskin ve derneklere üye basın mensuplarını makamında kabul etti.

 



Uşak Gazeteciler Derneği ve Uşak Gazeteciler Cemiyeti ve Yayıncılar Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen basın bilgilendirme toplantısı için Uşak’a gelen heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirten Vali Yavuz, “Gelişen ve büyüyen Türkiye’de basın özgürlüğünün ve vatandaşlarımızın haber alma haklarının en iyi şekilde sağlanmasında da iyi bir noktaya gelmiş bulunmaktayız. Özellikle Anadolu basınının gelişmesi ve bu süreçte desteklenmesi noktasında Basın İlan Kurumu’nun yaptığı yeni düzenlemelerin basın camiasında olumlu karşılandığını gözlemlemekteyim. Konunun maddi boyutunun yanı sıra kamuoyunda internetin de haber kanalına dönüştüğü bir ortamda, doğru haberin ve bilginin güvenilir bir kaynaktan aktarılması, tarafsız ve ilkeli bir yayıncılık anlayışının yerleşmesi şimdi daha büyük bir önem taşımaktadır. Bununla birlikte basını devletin denetlemesinden ziyade kendi meslek kuruluşlarının kontrol mekanizmalarını çalıştırması; bu konuda ağırlıklı söz sahibi olması, yaptırım gücünün bulunması, yanlışların düzeltilmesi ve gazetecilik mesleğinin itibarının korunması konusunda birlikte hareket edilmesini arzu etmekteyiz” dedi.

 



Ziyaret, Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Nuri Kolaylı’nın yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi vermesiyle sona erdi.