Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Başbakan Yıldırım, Teşkilatlar bahara hazır olun !

Başbakan Yıldırım’ın parti örgütlerine “Henüz tarih belli değil, ama baharda referandum olabilir. Şimdiden sıkı durun. İyi hazırlanın” dedi.

Başbakan Yıldırım’ın parti örgütlerine

 Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti teşkilatlarına referandum için çalışmalara başlamaları talimatı verdi. Yıldırım’ın, “MHP ile büyük oranda uzlaşma sağlandı. 5-6  güne kadar teklifi Meclis Başkanlığı’na veririz. Baharda referandum olabilir” diyerek referanduma kadar geçecek sürede AK Parti teşkilatlarının sıkı durmasını istediğini öğrenildi.

BAZI KÜÇÜK DETAYLAR

Yıldırım’ın, geçen Çarşamba gerçekleştirilen genişletilmiş il başkanları toplantısında, başkanlık sistemine ilişkin Anayasa değişikliğiyle ilgili gelinen aşamayı anlatırken, MHP ile büyük oranda uzlaşmanın sağlandığını söylediği belirtildi. “Bazı küçük detaylar kaldı” diyen Yıldırım’ın, partililerden MHP ile görüşme sürecini olumsuz etkileyebilecek açıklama ve yorumlardan kaçınmalarını istediği kaydedildi.

5-6 GÜNDE MECLİS’TE

MHP ile görüşmelerin kısa zamanda sonuçlanacağını umut ettiğini belirten Başbakan Yıldırım’ın, oluşturdukları görüşme zemini çerçevesinde yapılan çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını umut ettiğini ifade ettiği bildirildi. Yıldırım’ın, “Çalışmalar tamamlandıktan sonra Bahçeli ile bir kez daha görüşerek son şeklini vereceğiz. 5-6 güne kadar Meclis’e verebileceğimizi düşünüyorum” dediği bildirildi. Yıldırım’ın, Anayasa paketinin, bütçe görüşmelerinin tamamlanmasıyla birlikte de Meclis Genel Kurulu’na görüşülmesinin planlandığını belirterek, teşkilatlara bundan sonrası için referandum sürecinin başlayacağı uyarısında bulunduğu kaydedildi. Yıldırım’ın, “Zamanını tam olarak bilemiyoruz, henüz tarih belli değil, ama baharda referandum olabilir. Şimdiden sıkı durun. İyi hazırlanın. Çalışmalarınızı buna göre yapın” talimatı verdiği belirtildi.

Yıldırım’ın, paketin 14-15 madde ile sınırlı olduğunu söylediği bildirildi.