Gaziosmanpaşa’da hayata geçirilen GOP Plevne’nin temeli atıldı.
Toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta,Milletvekili Şirin Ünal,Kaymakam Oktay Çağatay,Başsavcı Ahmet Akkaya,Recep Koral,AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Şahin Pirdal,Belediye Başkan Yardımcıları,Belediye Meclis Üyeleri,İlçe Milli Eğitim müdürü Servet Bakırcı,AK Parti ilçe başkan yardımcıları,yönetim kurulu üyeleri,BBP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Fedai Karakol,İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Merve Çetin Çabuk,Mevlana Mahalle Başkanı Bayram Korkmaz ve yönetimi,Mevlana Mahalle Muhtarı Zeki Eşgünoğlu,mahalle muhtarları,Yavuz Subaşı ve Mevlana Mahalle sakinleri katıldı.
Kentsel dönüşüm projeleri hızla devam eden İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesi Mevlana Mahallesi’nde 400 konutluk bir proje yükseliyor: GOP Plevne.
İki blok olarak yükselen proje toplam 400 konut ve 66 ticari üniteden oluşuyor. Her tip dairenin yer aldığı GOP Plevne’de 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 daire bulunuyor. Daire büyüklükleri 67 metrekare ile 204 metrekare arasında değişiklik gösteren GOP Plevne’de teslimler ise Nisan 2019’da başlıyor.
Gaziosmanpaşa Plevne Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap Temel Atma Töreni’nin bugün gerçekleştirileceği projede dairelerin metrekare birim fiyatları ise 5 bin liradan satışa sunuluyor.
Temel atma törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de katılım gösterdi.
Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta temel atma töreni öncesinde kentsel dönüşümün önemine değindi. Bölgede çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Usta “Bugün burada Mevlana Mahallemizin 1. Etabı’nda yer alan Plevne projesi kapsamında 400 konutluk bir projenin temelini atacağız. Bu proje ile birlikte bu yılın sonunda 5 ayrı noktada 5 ayda 5 tane daha temel atmayı planlıyoruz. Bağlarbaşı 1. kısım, 2. kısım, Sarıgöl Yenidoğan Mahallesi, Karayolları Avrupa Konutları’nın bitişiği ve Pazariçi Mahallesi olmak üzere kentsel dönüşümü seri bir şekilde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Hedefimiz bu yılki 6 bin 900 konutun temelini atmak. Bu çalışmalar kapsamında ilçemize hem konut hem sosyal donatı alanları, okul, cami, otopark gibi ihtiyaçları karşılayacak projeleri hizmete sunmak” dedi.
Özellikle Mevlana ve Karayolları Mahallesi’nde zeminin sağlıksız olduğunu belirten Hasan Tahsin Usta, bölge halkının ‘Evet’ demesi durumunda kentsel dönüşüme devam edeceklerini söyledi.
GOP’TA 2017 ŞANTİYE YILI OLACAK
Usta, “Deprem gerçeği aklımızın bir köşesinde olmalı” dedi. “İlçemizde riskli alanlarda acele kamulaştırma yapıldığı yaygarası var. Bu bölgede tek bir bölge hariç hiçbir alanda acele kamulaştırma uygulanmamıştır. Bugünkü GOP Plevne projesinde de tüm hak malikleri ile el sıkışarak anlaştık. 2017 yılını ilçemizde şantiye yılı ilan ettik. Mevlana Mahallesi’ni en çok tercih edilebilir mahalle olmasını hedefliyoruz” dedi.
Mevlana Mahallesi’nde hayata geçirdikleri proje yatırımlarını anlatan Hasan Tahsin Usta, TOKİ’nin Dereboyu alanında projeye başlayacağının bilgisini verdi. Mevlana Mahallesi’ne 5 bin kişilik otoparklı stadyum müjdesini de verdi.
“İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve bu mahalleyi ileriye taşıyacak 2 metro çalışması da devam ediyor” açıklamasında bulundu.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ise kentsel dönüşüm konusunun önemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Depremsellik açısından bakıldığı zaman topraklarımızın yüzde 42’sinin riskli olduğunu ve buna uygun hareket edimesi gerektiğini belirtti.
BİNALARINIZIN DEPREME SAĞLAMLIĞINI ÖLÇTÜRÜN
Özhaseki “Sağlıklı bina koca koca binalar kurmuşuz. Meselenin depremsellik boyutunu düşünmeden binalar yapmaya devam etmişiz. Hepimizin deprem kuşağında olduğumuzun farkında olması lazım ve ona göre hareket etmesi lazım. 99 sonrası yapılan binaların büyük kısmını sağlam olarak görebiliriz. Ama 99 öncesi yapılan binaların büyük bir kısmını da riskli olduğunu bilmeliyiz. İstanbul üzerinde de Türkiye genelinde de toplamda 7.5 milyon kadar binanın, bağımsız birimin bir an önce yenilenmesi gerekiyor. Bizim bunu çok hızlı bir şekilde gerçekleştirmeliyiz. İnsanları aslında deprem öldürmüyor, kötü binalar insanları öldürüyor. Doğrusu Kentsel Dönüşüm Yasası’nı çok hızlı bir şekilde uygulamamız lazım. Vatandaşlarımızın hali vakti yerinde olanların en azından oturdukları binaları mutlaka depremsellik bakımından ölçtürmesi icap ediyor” açıklamasında bulundu.
Önümüzdeki dönem yeni yasaların geldiğinin müjdesini veren Özhaseki “Finansman sorununu ve rezerv alan sorununu çözecek yasalar önümüzdeki yıl inşallah devreye girecek. Bakanlık olarak bizim hedefimiz gelecek yıldan itibaren tüm Türkiye’de en az 500 bin sağlam konut yapmak, bağımsız birimi yenilemek. 15 yıl buna devam edersek 7.5 milyon binayı yenilemiş oluruz. O zaman depreme hazırlıklıyız diye çok rahat söylebiliriz” dedi.