Mehmetçiklere Kına Gecesi
Sultangazi Belediyesi, Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında vatani görevlerini temsili olarak yerine getirecek olan engellilere kına gecesi düzenledi. Mehmetçiklerin gönüllerince eğlendiği gecede, aileler duygu dolu anlar yaşadı.
Sultangazi Belediyesi, Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında bir günlük askerlik yapacak engelliler için kına gecesi düzenledi. Sultançiftliği Hizmet Tesisleri’nde düzenlenen geceye, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, AK Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan ile engelliler ve aileleri katıldı.
Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay programda yaptığı konuşmasında, askerlik görevini yerine getirecek engellilerle aynı sevinci ve coşkuyu paylaştıklarını söyledi. Engelli askerleri, davul ve zurnalarla uğurlayacaklarını kaydeden Başkan Altunay, “Bu kardeşlerimizin mutluluğu bizim için her şeyin üstündedir” dedi.
Engelliler haftası etkinliklerinin spor turnuvasıyla başladığını hatırlatan Başkan Altunay, “Engellilerimizi Çanakkale gezisiyle, piknik alanlarına düzenlediğimiz turlarla sevindirirken, onların heyecanlarına birlikte ortak oluyoruz. Hayata geçirdiğimiz sosyal projelerle, engellilerimize eğitim ve istihdam alanında katkı sunmaya çalışıyoruz. Şimdi ise bu kardeşlerimiz askerlik kıyafetlerini giyerek, vatani görevlerini yerine getirecekler” dedi.
Protokol konuşmalarının ardından omuzlarında Türk Bayrağı taşıyan engellilerin ellerine kınalar yakıldı. Mehmetçiklerin gönüllerince eğlendiği gecede, aileler duygu dolu anlar yaşadı.
Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen program kapsamında Sultangazili 22 kınalı Mehmetçik 11 Mayıs Pazartesi günü vatani görevlerini yapmak üzere Hasdal Kışlası’na uğurlanacak. Sembolik olarak bir gün sürecek askerlik ile engelliler yeminlerini ederek terhis olacak.
Sultangazi Belediyesi düzenlediği Engelliler Haftası etkinlikleri, “6. Geleneksel Engelliler Spor Turnuvası” ile başladı. Habibler Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda düzenlenen turnuvada bowling, zıp zıp basketbol ve bayrak yarışı mücadelesi veren engelliler doyasıya eğlendi. Programda konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, engellilere yönelik, “Sultangazi Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezi”nin yakında açılacağının müjdesini verdi.
Sultangazi Belediyesi, Engelliler Haftası dolayısıyla özel etkinlikler düzenliyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yapılan etkinlikler, Habibler Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda düzenlenen 6. Geleneksel Engelliler Spor Turnuvası ile başladı. Programa Sultangazi
6. Geleneksel Engelliler Spor Turnuvası
Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, İlçe milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Emrah Eray ile engelli öğrenciler ve aileleri katıldı.
Programda konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, 6 yıldır düzenlenen turnuvalara ilginin artmasından memnun kaldıklarını söyledi. Engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla bir çok projenin hayata geçirildiğini belirten Başkan Altunay, “Engellilerimizin gezmeye görmeye, evden uzaklaşıp hayatı tanımaya ihtiyacı oluyor. Belediye araçlarımızla ekiplerimizle engellilerimizi şehir içi ve şehir dışı gezilere götürüyoruz” dedi.
SULTANGAZİ ENGELLİLER EĞİTİM VE KÜLTÜR MERKEZİ
Sultangazi’de açılacak üçüncü kültür merkezinin engellilere tahsis edileceğinin müjdesini veren Başkan Altunay, şunları söyledi:
“Sultangazi Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezi’nde engellilere istihdam ve eğitime yönelik çeşitli programları düzenleyeceğiz. Bunun yanı sıra müzik, sinema ve tiyatro faaliyetleriyle de engellilerimizin kültür hayatının içerisinde olmasını amaçlıyoruz. Biz yaşlısıyla genciyle, engellisiyle çocuğuyla her kesime yönelik faaliyetler yürütüyoruz. Her kesime aynı mesafede hayatı beraber paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”.
“SULTANGAZİ ENGELLİLERE YÖNELİK ÇALIŞMALARIYLA ÖRNEK KONUMA GELDİ”
Programda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir, engelliler için bir çok çalışma yürütüldüğüne dikkat çekti. Sultangazi’nin de engellilere yönelik çalışmalarıyla örnek konuma geldiğini kaydeden Demir, “Öğrencilerimiz bir hafta boyunca sürecek etkinliklerde eğlenecekler ve mutlu olacaklar. Gazi Mahallesi’nde inşa edilecek kültür merkezi engellilerimizin eğitim ve sanatsal ihtiyaçlarına cevap verecek. Engellilere yönelik çalışmalarımız artarak devam edecek” ifadelerini kullandı.
Programda özel eğitim sınıflarında okuyan öğrenciler halk oyunları, roman havası, dans ve müzik gösterileri sundu. Bowling, zıp zıp basket ve bayrak yarışı oyunlarıyla başlayan turnuvada engelliler doyasıya eğlendi

