Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Ambulanslar hizmete başlıyor

Vali Seddar Yavuz “İlimizde hizmete giren ambulanslarla acil yardım ve müdahalede daha iyi bir seviyeye ulaşacağız”

Vali Seddar Yavuz "İlimizde

 112 Acil sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere Sağlık Bakanlığı tarafından Uşak’a tahsis edilen 6 ambulans düzenlenen törenle hizmete girdi.

 Kent meydanında düzenlenen törene Vali Seddar Yavuz, Milletvekili Mehmet Altay, Vali Yardımcısı Sait Topoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, daire müdürleri ve sağlık çalışanları katıldı.
1990’lı yıllarda hastanelerde muayene olmak isteyenler ile ilaç sırasında bekleyenlerin manşetlerde yer aldığı ülkemizde son 10 yıl sağlık alanında adeta bir devrim yapıldığını belirten Vali Seddar Yavuz, “Sağlık üzerinde titizlikle durulması gereken ve ihmale gelmeyen bir alan. Vatandaşımız her alanda olduğu gibi sağlık alanında da hizmetin en iyisine layıktır. Sağlık Bakanlığımızca ilimize tahsis edilen 6 ambulans ile vatandaşımıza en iyi şekilde hizmet edilecektir. İlimizde 2002 yılında 3 tane Acil Sağlık İstasyonu ile sürdürülen Acil Sağlık Hizmetleri gerek kalite gerek nicelik olarak şu an itibari ile 11 istasyonda 26 ambulans ile hizmet vermekte iken bugün ambulans sayımız yeni araçlarla 32’e çıkacak” dedi. 
Konuşmaların ardından Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen 6 ambulans Vali Seddar Yavuz ve protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek hizmete sunuldu.

Vali Seddar Yavuz, “Çocuklarımızın hem iyi eğitim almalarını hem de sağlıklı beslenmelerini istiyoruz”

Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Milli Eğitim ve Sağlık bakanlıklarının işbirliğiyle yürütülen “Okul Sütü Programı”nda yeni eğitim öğretim yılı uygulaması, Aybey İlkokulunda düzenlenen törenle başlatıldı.

Süt dağıtımı projesinin gelecek nesillere düzenli olarak süt tüketme alışkanlığının kazandırılması amacıyla başlatıldığını belirten Vali Seddar Yavuz, “Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan süt dağıtımı programı kapsamında Uşak’ta haftanın üç günü 22.033 öğrenciye toplam 1.057.584 adet süt dağıtımı yapılacak. Bu kampanya okullarımızda öğrencilerimizin süt tüketimi konusunda alışkanlık kazanmalarını sağlamak amacıyla yapılmaktadır. Çocuklarımızın okullarımızdan en iyi şekilde eğitim almalarını sağlamak kadar iyi bir beslenme alışkanlığı kazanmalarını da istiyoruz. Özellikle çocukların gelişimi için temel besin kaynağı olan sütün hayat boyu tüketilmesi sağlık açısından da büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle projenin önemi büyüktür. Bu proje kapsamında ilimizdeki tüm okullarda haftada üç gün süt dağıtımı yapılacak” dedi.

Vali Seddar Yavuz, “En büyük sermaye para değil girişimcilik ruhudur”

MÜSİAD Uşak Şubesi tarafından düzenlenen kahvaltılı toplantıda iş adamlarıyla bir araya gelen Vali Seddar Yavuz iş dünyasında yaşanan sorunların çözümü ve yapılacak yatırımlarla ilgili istişarelerde bulundu.

Vali Seddar Yavuz toplantıda yaptığı konuşmada en büyük sermayenin para değil girişimcilik olduğunu belirterek girişimcilik konusunda Uşak halkının Türkiye’ye örnek ender şehirlerden bir tanesi olduğunu söyledi.
Uşaklıların ciddi bir girişimcilik ruhuna sahip bulunduğuna dikkat çeken Vali Yavuz, “Bu şehrin insanının biraz güven duygusuna ve kendini sevmeye ihtiyacı var. 350 bin nüfusa sahip bu şehir sosyo-ekonomik seviye bakımından 25. sırada yer alırken, komşu illerimiz Afyonkarahisar ve Kütanya’nın önünde yer alıyorsa ve bunu kamu yönünden ciddi bir sanayi yatırımı olmadan tamamen girişimcilik ruhu ile başarıyorsa, bu başarı bizim için çok kıymetlidir” dedi.
Uşak sanayisinin düşük teknolojili sektörlerde uzmanlaştığını belirten Vali Yavuz, “Düşük teknoloji kullanılmasına rağmen rekabet gücü yüksek bir sanayiye sahibiz ancak henüz sektörel çeşitliliği sağlamış değiliz. Olabildiğince orta ve ileri teknoloji ile üretim yapmamız gerekir. Ayrıca hizmet sektöründeki eksikliklerimizi gidermeli bu alandaki meseleleri bu şehrin insanı çözmelidir. Zamanımızı değerlendireceğimiz, misafirlerimizi ağırlayacağımız mekanları oluşturamazsak, konaklama tesislerini inşa etmezsek hizmet sektörünün gelişiminin önündeki engelleri kaldırmazsak istediğimiz gelişme hızını yakalayamayız. İnanıyorum ki ilimizde hizmet sektörü gelişecek, bu konuda özellikle iş adamlarımızıa güveniyorum bu vesileyle de kıymetli iş adamlarımızı yatırma davet ediyorum” dedi.

Başarı yolunda en büyük engel “anne-baba yoksunluğu”

Uşak Valiliği tarafından eğitim çağındaki çocuklara yönelik, “Eğitimde Riskleri Kaldıralım” projesi kapsamında yapılan çalışmada, ilk ve orta dereceli okullarda “risk altında olduğu varsayılan öğrencilerin” başarısının önündeki en büyük engelin “anne-baba yoksunluğu” olduğu belirlendi.

Uşak Valiliğinin, “Eğitimde Riskleri Kaldıralım” projesi kapsamında, risk olarak kabul edilen tüm etkenlerin incelenmesi, eğitim çağındaki çocukların bu risklerden olumsuz etkilenme ihtimali gözönünde bulundurulup alınabilecek tedbirlerin tesbiti amacıyla, rehber öğretmenler, psikologlar ve sosyologlar eşliğinde 6 aydır sürdürdüğü “Uşak İli Risk altındaki çocukların belirlenmesi Çalışması” sonuçlandı.

– 52 bin 619 öğrenciye ulaşıldı

Çalışmada, risk oluşturan faktörler olarak belirlenen “Parçalanmış aile ve ebeveyn yoksunluğu”, “maddi yoksunluk”, “fiziksel şiddet”, “anne-baba eğitim durumu” ve “ailede madde kullanımı”  başlıkları altında 36 maddeden oluşan “risk altındaki öğrencilerin belirlenmesi” formuyla ilde eğitim gören 60 bin 668 öğrenciden 52 bin 619’una ulaşıldı. 

Sınıf öğretmenlerinin rehberliğinde doldurulan formlarda, öğrenciler ve ailelerine yönelik geniş çaplı bilgi havuzu oluşturularak risk altındaki çocuklar belirlendi.

Çalışmada, okul çağındaki çocukların yüzde 14.59’u anne-baba yoksunluğu yaşadığı, yüzde 10.27’si nin maddi yoksunluk içinde olduğu, yüzde 0.92’sine fiziksel şiddet yada ceza uygulandığı, yüzde 2.46’sının ailesinde günlük hayatı olumsuz etkileyecek düzeyde alkol yada madde kullanımı olduğu, yüzde 2.79’nun annesi, yüzde 1.61’nin babasının okuma yazma bilmediği, yüzde 7.66’sının annesi, yüzde 12.47’sinin babasının yüksek öğrenim mezunu olduğu tesbit edildi.

– “7 bin 676 çocuk anne baba yoksunluğu yaşıyor”

Çalışmaya ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Uşak Valisi Seddar Yavuz, eğitim çağındaki çocukları bekleyen en büyük riskin anne baba yoksunluğu olduğununu belirlendiğini kaydederek “İlimizde  anket uygulanan 52 bin 619 çocuktan 7 bin 676’sı çeşitli nedenlerle anne-baba yoksunluğu yaşıyor” dedi.  

Oluşturulan bilgi havuzu ile hangi öğrencinin ne gibi ihtiyacı olduğunu belirlendiğini aktaran Vali Yavuz, projenin, bilgi havuzunun sürekli güncellenmesi, çözüm yollarının aranması ve risk altındaki çocukların okullarda takibinin yapılması şeklinde üç aşamalı olarak uygulanacağını ifade etti. 

– “Başarının önündeki engelleri kaldırmayı amaçlıyoruz”

Uşak ili için faydalı bir çalışma yaptıklarını, projenin ailelerin desteği olmadan başarıya ulaşamayacağını kaydeden Yavuz, şunları söyledi:

“Risk altında olduğunu varsaydığımız çocuklarımızın eğitim hayatlarında başarılı olmalarının önündeki engelleri kaldırmayı amaçlıyoruz. Bunun için, öncelik sırasına göre risk altında olduğu varsayılan çocukların ailelerinin sınıf öğretmeni, psikolog ve sosyologlardan oluşan ekip tarafından ziyaret edilecek. Olumsuzlukların giderilmesi için karşılıklı görüş alışverişinde bulunulacak. Bir çocuğumuz maddi yoksunluk çekiyorsa onun için ne yapabilirizi ortaya koyacağız. Büyük ve güçlü bir devletimiz var. Her türlü imkanı çocuklarımız için seferber edeceğiz. Baba ya da anne işsiz ise ona iş bulması için yardımcı olacağız, gerekirse mesleki eğitim vereceğiz. Parçalanmış ailelere çocuklarını ne gibi tehlikelerin beklediğini anlatacağız. Psikologlarımız, ebeveynlere, çocuklarına nasıl davranmaları gerektiğini anlatacak. Ailelerde günlük hayatı etkileyecek kadar madde kullanımının çocuklar üzerindeki etkileri yine sağlık ekipleri ve psikologlar tarafından ailelere anlatılacak.”