Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

15 Temmuz Şehitlerine Kırcaali’de mevlit okutuldu

Bursa Osmangazi Belediyesi Kırcaali Merkez Camii’nde 15 Temmuz Şehitlerine mevlit okuttu.

Bursa Osmangazi Belediyesi Kırcaali

 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden demokrasi şehitleri için mevlit okuttu.

Mevlit programında Bulgaristan Başmüftülüğü Yüksek İslam Şura Başkanı Vedat Ahmet, Türkiye Cumhuriyeti Filibe Başkonsolosluğu Konsolos Vekili Ahmet Keloğlu, Osmangazi Belediyesini temsilen Faik Güler, Bayram Kalem ve Emine Şen ve Kırcaali Müftü Vekili Nasuf Nasuf hazır bulundular. 



Osmangazi Belediyesi’ni temsilen Kırcaali’de bulunan AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Faik Güler, Kırcaali Haber gazetesine mevlitle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bugün Kırcaali Merkez Camisi’nde okutulan Mevlid-I Şerif, Bursa Osmangazi Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu 15 Temmuz demokrasi şehitlerimizi anma mevlidi programıdır. Bu organizasyonu Bursa’dan Bayram Kalem ve Emine Şen ile beraber üstlendik. Mevlit için bugünü seçmemiz özellikle düşünüldü. Türkiye Cumhuriyeti’nde yapılan hain darbe girişimini milletin püskürtmesinden sonra Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın isteği üzerine, “Meydanları boş bırakmayacağız” demeleri ve davetlerine icabet ederek, yarın ve Pazar günü İstanbul’da demokrasi nöbet mitinglerinin taçlandırması yapılacak olan mitingden önce yapmayı planladık. Demokrasi nöbetleri bitmeden ve bu nöbetlerin taçlandırması yapılmadan önce Belediye Başkanımızın girişimiyle sivil vatandaş, asker ve polis şehitlerimizi anma mevlit programını yapmak için bugünü seçtik”. 



Yüksek İslam Şura Başkanı Vedat Ahmet mevlitle ilgili şunları dile getirdi: “Biz Başmüftülük olarak öncelikle Osmangazi Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz, çünkü gerçekten önemli bir zaman dilimindeyiz. Bizler Başmüftülük olarak, Bulgaristan Müslümanları olarak kardeşlik duygularımızı duygudan da öte geçirerek, yani kardeşliğimizi hareketlerimizle, fiillerimizle, davranışlarımızla ortaya koymaya çalışıyoruz. Bildiğiniz gibi zaten bizler Başmüftülük olarak daha Türkiye’de darbe girişimi başladığı andan itibaren yakından takip ediyoruz ve ertesi gün bir deklarasyonumuz yayınlandı. Ayrıca bütün Bulgaristan’da özellikle merkezi yerlerde, ulaşabildiğimiz her yerde gıyabi cenaze namazları kıldırdık ve sela okuttuk. Ayrıca bugün bütün bölge müftülüklerimize bir talimat göndererek bir yardım kampanyası yapıyoruz. Türkiye’de darbe girişimi esnasında şehit düşen kardeşlerimizin ailelerine bir yardım yapacağız. Biz bunu maddi yardımdan ziyade manevi olarak, moral desteği olarak görüyoruz. Bunun için böyle bir kampanyamız da var. Bu bugün Cuma namazında olacak. Ayrıca işte böyle farklı yerlerde, farklı kurum, kuruluş veya teşebbüslerle mevlitler, dualar, hatimler yapılıyor. Bunlar belki zaman içerisinde hepsi derlenip toparlanıp, bir araya getirilecek ama, özellikle bugün Kırcaali’de böyle bir mevlit programı yapılması gerçekten çok anlamlı ve bizler de onun için bu etkinliğe katılıyoruz. Türkiye’deki kardeşlerimizin acısı, derdi, bizim acımız, bizim derdimiz. Onların sevinci, bizim sevincimiz”. 



Kırcaali Müftü Vekili Nasuf Nasuf gazetemize şöyle konuştu: ” Kırcaaki Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet, görevleri nedeniyle yurt dışında bulunuyor. Onu vekaleten bu görevi bugün biz yerine getireceğiz. İlk önce Başmüftülüğün temsilcisi Yüksek İslam Şura Başkanı Vedat Ahmet’e davetimize icabet etmesinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Bu mübarek günde darbe esnasında hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan gani gani rahmetler dilerim. Hastalara, yaralılara acil şifalar dilerim. Türk milletine sabırlar dilerim. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar hiçbir zaman bizi yalnız bırakmadı. İftarlarda daima bizim yanımızda oldu. Bugün Kırcaali’de düzenlemiş olduğu 15 Temmuz demokrasi şehitlerimizi anma mevlit programını tebrik ederim. Allah razı olsun!”. 



Öğle namazından önce icra edilen mevlit programı kapsamında Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar telefon bağlantısı ile canlı olarak Kırcaalilileri selamladı ve mevlit programına katılımlarından dolayı teşekkür etti. 



Cami çıkışında Osmangazi Belediyesi tarafından Kırcaalilere eşarp, şeker ve etli pilav dağıtıldı.