Karasu İlçesi Denizköy Mahallesi’nde düzenlenen 6. Geleneksel Yörük Buluşması kalabalık bir katılımla Yörükler buluştu.
Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Yörükleri bu etkinlikle yalnız bırakmadı.
Yörüklere has poşu bağlayarak etkinlik alanında dolaşan Vali Coş’a Sakarya Yörükleri Derneği Başkanı Fırat Cansever eşlik etti.
Cansever, geçmişten günümüze kültürlerini yaşatmak, kuşaklar arası iletişimi sürdürmek adına her yıl geleneksel hale getirdikleri bir buluşma gerçekleştirdiklerini dile getirdi.
Cansever “Böyle bir günde bizi yalnız bırakmadığı için başta Sayın Valimiz Hüseyin Avni Coş’a ve katılan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Yüzlerce yıldır özünden, benliğinden kopmadan geleneklerini, milli manevi değerlerini yaşatan Yörüklerin, yüreklerindeki Anadolu sevgisinin onları birer yiğit, birer kahraman yaptığını ifade eden Başkan Cansever’e teşekkür eden Vali Coş, etkinlik alanındaki vatandaşlarla sohbet ederek, çadırları gezdi.

