Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Yıldıztabya durak camii ibadete açıldı

Yıldıztabya Durak Camii’ni Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta,devlet töreniyle hizmete açtı.

Yıldıztabya Durak Camii'ni  Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta,devlet

               

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Durak Camii’nin açılışına  Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, Kaymakam Yaşar Karadeniz, AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Av. Şahin Pirdal,Gaziosmanpaşa Belediye Başkan vekili İsmail Sezer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Servet Bakırcı, İlçe Müftüsü İsa Gürler, Belediye Başkan Yardımcıları Av.Beşir Açıkca,Serkan Acar,Belediye Meclis üyesi Abdullah Yılmaz,Gaziosmanpaşa AK Parti ilçe yönetim kurulu üyeleri,Mahalle Başkanları,STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından protokol konuşmalarına geçildi. Konuşmasında camilerin, gönülleri birleştiren ve Müslümanları bir araya getiren mekanlar olduğunu ifade eden Başkan Usta, “Cami hayatın her alanına girmiş ve dünyaya hakim olan medeniyetimizin temellerini oluşturmuştur. Camiden istifade eden millet ve devlet yükselmiş, etmeyen ise yokluğa mahkum olmuştur. Bugünün güçlü Türkiyesini de böyle bir kuşağın kurduğunu hiç hatırdan çıkarmayalım”dedi.

Yıldıztabya Durak Camii hakkında da bilgi veren Başkan Usta, şunları söyledi:

“Camimiz yaklaşık 2000 metrekarelik bir kullanım alanına sahip. Camimizde dış cephe doğal taş kaplamadan, kubbe üzeri yalıtım ve kurşun kaplamaya; mihrap, minber ve kürsüden, iç kubbeler nakış ve altın varak işlerine; halı kaplamadan çini kaplamaya, ses ve kamera sisteminden aydınlatmaya; alttan ısıtma tesisatından dış mekân mermer döşemelerine; çay ocağı, imam odası vb. yerlere kadar olan tüm ince işler, mekanik ve elektrik işleri Belediyemizin Fen İşleri Müdürlüğü tarafından 3 milyon TL’nin biraz üzerinde bir harcamayla tamamlandı. Tabi biz bu işleri büyük bir onur duyarak yaptık. Allah’a böyle bir hizmeti yapmayı bize nasip ettiği için ne kadar şükretsek azdır. Yıldıztabya Durak Camimizin hizmete açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyor, Cenabı Allah’tan yaptığımız bu hizmeti hayırlara vesile kılmasını niyaz ediyorum.” 

Açılış töreni vatandaşlara pilav dağıtılmasının ardından sona erdi.