Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

VALİ YAVUZ, MUŞ TİCARET VE SANAYİ ODASINI ZİYARET ETTİ

Muş Valisi Seddar Yavuz, Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MUŞ TSO) Mart ayı meclis toplantısına katıldı. Sayın Valimizi Muş TSO Meclis Başkanı Murat Güresmer ile Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Cengiz karşıladı.

Muş Valisi  Seddar Yavuz, Muş Ticaret ve Sanayi Odası

 Daha sonra Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Muş TSO Meclis Başkanı Murat Güresmer, Muş TSO’nun genel durumu ile ilgili bilgiler verdi.

 
Toplantıda bir konuşma yapan Sayın Valimiz Seddar Yavuz; “Meclis başkanımızı ve üyelerimizi sevgi ile selamlıyorum. İlimizin gelişmesi, kalkınması ve refah düzeyinin artması bakımından siz değerli işadamlarımızın bu şehirdeki yatırımları fevkalade önemlidir. Bunun bilincinde ve farkındayız. Bu anlamda ilimizdeki sanayinin ve ticaretin daha iyi bir noktaya gelmesi için bizim de çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle hükümetimizin vaatleri arasında bulunan konuları yakinen takip ediyoruz. Önümüzdeki süreçte başta fabrika yapımı olmak üzere diğer hususları burada hayata geçireceğiz. Bununla ilgili olarak ilk adımı Tekstil Kent’te atacağız. 8 bin metrekare kapalı alana sahip bir yer yapacağız, genişleme alanı ile birlikte 300 bin metrekare bir alan olacak. Ümit ediyorum ki, Tekstil Kent projesi’ni Eylül ayı sonu itibari ile bitirmeyi planlıyoruz. Bölgenin sermaye birikimi ile burada yeterli kalkınmayı sağlamak pek mümkün değil. O yüzden özellikle batıdaki sanayi kuruluşları ile işbirliği ve ortaklıklar yaparak bölgede yeni bir gelişim sağlanabilir.
 
Sermayenin ürkek ve korkak olduğunu, yatırım için huzurun önemli bir faktör olduğunu ifade eden Sayın Valimiz Seddar Yavuz konuşmasının devamında: “İlimizdeki huzur ve güven ortamı şu anda tamamıyla sağlanmış durumda. Dolayısıyla bu huzur ortamının ticaret ve sanayiye de olumlu şekilde yansıyacağını değerlendiriyorum. Biz Muş’u bir huzur kenti olarak düşünüyoruz ve sloganımızı da en huzurlu kent olarak belirledik. Bunu da her konuşmamızda ifade ediyoruz. Çünkü buna vurgu yapmamızın en önemli sebebi sermayenin ürkek ve korkak olmasıdır. O nedenle de huzur konusunu çok işliyoruz ve bunun altını her defasında kalın kalın çiziyoruz. Bu sadece devletin konusu olmayıp bu şehirde yaşayan 412 bin kişinin de önceliği olmalıdır. Yoksulluktan, fakirlikten şikâyet etmek yerine bunu nasıl değiştirebileceğimizi tartışmalıyız.
 
Bu vesile ile hem sizlere hem de naif ve vefakâr olan Muş halkına en derin şükranlarımı, sevgilerimi sunuyorum.
 
Önümüzdeki süreçte hep beraber daha güzel günlerin bizleri beklediğini ve çok umutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. İnanıyorum ki, Türkiye’de ve bizim tarihimiz açısından fevkalade önemli olan bu şehrin adına yakışır bir noktaya taşınacağını düşünüyorum. Hemşerilerimizin de bu bilinç ve şuurla hareket edeceği konusunda inancım tamdır. Şimdiden tüm Muşlu kardeşlerime hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.” Dedi.
 
Daha sonra Muş TSO Meclis Başkanı Murat Güresmer ile Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Cengiz, Sayın Valimize ziyaret anısına plaket takdim ettiler. Muş TSO’nun en genç meclis üyesi olan Yusuf Koç ise Sayın Valimiz Seddar Yavuz’a Muş lale tarlası üzerine işlemeli fotoğrafını armağan etti.

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı İl Temsilciliğince ortaklaşa düzenlenen Osmanlıca Türkçesi kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları Sayın Valimiz Seddar Yavuz tarafından verildi.

 
Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen sertifika dağıtım törenine; Sayın Valimiz Seddar Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Çoban, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz, Hayrat Vakfı Muş İl Temsilcisi Ebu Bekir Zengin ile kursiyerler katıldı.
 
Düzenlenen törende kursiyerlere hitap eden Sayın Valimiz; “Çok değerli arkadaşlarım öncelikle hepinizi tebrik ediyorum. Bizimle işbirliği yapan Hayrat Vakfı Yöneticilerini, İl Temsilcilerini de ayrıca tebrik ediyorum. Hepinizin bildiği gibi alfabe değişikliğinden sonra gerçekten geçmişimizle alakalı bazı kavramları günümüzde anlamakta zorluk çekiyoruz. Osmanlı hepimizin övünebileceği bir imparatorluktur. Ecdadımızı iyi anlamak, onların fikir dünyasını, düşüncelerini temel kaynaklarını okuyup, anlayabilmek gerçekten çok kıymetlidir.
 
Dil esasında o kadar derin anlamlar içeren bir husus ki, dildeki yozlaşma toplumsal yozlaşmayı da tetiklemektedir. Dolayısıyla bugün geçmişimizi ve o dönemdeki kavramları anlamakta sıkıntı içindeyiz. Dil yaşayan bir organizmadır. Geçmişimizle bu kadar büyük bir kopukluk farklı sıkıntıları da beraberinde getiriyor. Bugün gençlerimiz eski tarihlerde çıkan kanunları hatta yenilenen kanun metinlerini okuyup,  anlamakta zorluk çekiyor. Bu konu önemli bir konu çünkü Osmanlı bizim tarihimiz. Bizim tarihimizle olan bağlarımızı güçlendirmemiz lazım. Bu konuda Osmanlıca öğrenme eğitimlerine Milli Eğitim Bakanlığımız çok önem veriyor. Kamu ve STK işbirliği ile bu işleri daha iyi bir noktaya çekmeyi arzuluyoruz.
 
Ben bu eğitimde emeği geçen herkesi bir kez daha tebrik ediyorum.” Dedi.
 
Tören kursiyerlere sertifikalarının dağıtılmasının ardından toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Yerel yarışmalarda İlimizi, Uluslararası yarışmalarda ülkemizi temsil eden  aynı zamanda Muş Spor Lisesi öğrencisi olan  başarılı gençler Sayın Valimiz tarafından ödüllendirildi.

 
Dereceye giren Muş Spor Lisesi öğrencisi olan sporcular, farklı branşlarda ilimizde gösterdikleri başarıları Ülke genelinde de göstererek bir kısmı Milli Sporcu ünvanı’nı almış, bir kısmı ise Ülkemizi Yurt dışında da temsil etmişlerdir.
 
Valilik Toplantı Salonunda sporcularla ve hocaları ile bir araya gelen Sayın Valimiz Seddar Yavuz; “Sevgili gençler öncelikle hepinizi tebrik ediyor, kutluyorum. Türkiye şampiyonasında, uluslararası yarışmalarda Al Yıldızlı Al Bayrağımızı temsil etmeniz; 79 milyonu temsil etmeniz bizim için ayrıca bir sevinç ve gurur kaynağı olmuştur. Çünkü bu herkese nasip olmayacak özelliklerdir. Hepinizin alınlarından öpüyor, tebrik ediyor, kutluyorum. Valilik olarak da her daim sizlerin yanında olduğumuzu, sizleri desteklediğimizi bilmenizi isterim.
 
Spor aslında kolay gibi görünen ama zor bir uğraştır. Disiplinli çalışmayı gerektiren, yenilmeyi de hazmetmeyi öğreten dolayısıyla kişileri olgunlaştıran bir uğraştır. Sporun aslında ahlaken de insanları geliştirdiğini düşünen biri olarak bütün gençlerimizin, çocuklarımızın, yetişkinlerimizin bir spor dalı ile ilgilenmelerini can-ı gönülden arzu ediyorum.
 
Özellikle Spor Lisemizin genç sporcuların yeteneklerini geliştirmesi bakımından önemli bir katkı sunduğunu ifade etmek isterim. Spor Lisesinde görev yapan her branşta emek sarf eden hocalarımıza da içtenlikle teşekkür ediyorum.” Dedi.
 
Program sporculara ödüllerinin verilmesinin ardından, Sayın Valimizin sporcularla toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.