Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Usta ve TUSU öğrencileri birlikte

Avrupa ülkelerinde eğitim gören Türk uyruklu öğrenciler Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’yı ziyaret etti.

Avrupa ülkelerinde eğitim gören Türk uyruklu öğrenciler Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı

  Avrupa ülkelerinde eğitim gören Türk uyruklu öğrenciler Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’yı ziyaret etti. Öğrenciler, yurtdışında eğitim görmek isteyenlere de çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Avrupa’da eğitim gören Türk uyruklu öğrencileri bir çatı altında toplayan Turkish Student Union of UK (TUSU) Derneği öğrencileri Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’yı ziyaret etti. Yemekli programda bir araya gelen öğrenciler, Başkan Usta ile sohbet etme imkanı buldu.  Toplantı sırasında öğrenciler, Avrupa’da eğitim görmek isteyen Türk öğrencilere de çeşitli tavsiyelerde bulundu.

“TUSU TÜRK ÖĞRENCİLERİ BİR ÇATI ALTINDA TOPLUYOR”

TUSU üyesi öğrencilerden Engin Sicimoğulları, kendilerine gösterilen ilgiden dolayı memnun olduklarını belirterek, “ TUSU, Avrupa’da okuyan Türkçe konuşan, Türk kimliğine sahip özellikle öğrenci kesiminin bir araya gelmesi için uğraşan bir grup. Amacımız Türkçe konuşan kişileri bir araya getirmek, onlarla kaynaşmak ve herhangi bir eğitim sorunu olduğunda onları desteklemek. Ayrıca çeşitli etkinlikler ile kaynaşıp onlarla bir araya gelmek” dedi.

“İNGİLTERE’DE BİR ÇATI ALTINA GELDİK”

İngiltere’de eğitim gördükten sonra Matematik Öğretmenliği yapan TUSU üyesi Canan Kırcın,  “ TUSU sayesinde bütün Türk gençleri İngiltere’de bir çatı altında toplandık. TUSU herkese açık bir kuruluş, kendilerini yalnız hissetmesinler. TUSU da bunu yapma çabasında. İngiltere’ye okumak için gelen kız öğrenciler kendilerini yalnız hissetmesinler, kız yurtları da var. Üniversite ve kolejler dışında oradaki dil okullarından ücretsiz olarak yardım alabilirler” şeklinde konuştu.

“AMACIMIZ TÜRKİYE’Yİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEK”

Amaçlarının arasında Birleşik Krallık’ta okuyan 4 bin Türk öğrenciyi bir araya getirmek olduğunu söyleyen TUSU Başkanı Hüseyin Duran,