Ulusal Akif Haber- Muhabir Mekin Saldıran
Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen “3×3 Uluslararası Basketbol Turnuvası”, dünyanın farklı ülkelerinden profesyonel sporcuları İstanbul’da buluşturuyor. Sporda aldığı başarılarla ünvanının hakkını veren 2026 Avrupa Spor Şehri Sultangazi, uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. 2 gün sürecek organizasyon kapsamında; 16 yabancı ve 16 Türk takımının katılımıyla yaklaşık 30 farklı milletten sporcu Sultangazi’de mücadele ediyor.
Farklı ülkelerden onlarca sporcuyu buluşturan turnuva, Türkiye’de bu ölçekte gerçekleştirilen ilk 3×3 basketbol organizasyonlarından biri olma özelliği taşıyor.
Avrupa’dan Afrika’ya Turnuva boyunca ülkemizi temsil edecek takımların yanı sıra, 3×3 basketbolunun dünyadaki en güçlü ekollerinden biri olarak gösterilen Sırbistan’dan profesyonel ekipler; Avrupa’dan Almanya, Polonya ve Yunanistan; Asya’dan Çin, İran ve Azerbaycan; Afrika’dan ise Gana ve Somali takımları ile Dubai’den gelen karma profesyonel ekipler sahada yer alıyor.
İki gün sürecek programın ilk gününde yerel ve ulusal takım elemeleri gerçekleştirilirken, diğer iki günde ise uluslararası takımlar mücadele edecek.
FIBA standartlarında gerçekleştirilecek organizasyonun açılış programında siz değerli basın mensuplarımızı da aramızda görmekten mutluluk duyarım.
Tarih: 16 Mayıs Cumartesi
Saat : 10.30
Yer: Sultangazi Belediyesi Etkinlik Alanı
İrtibat: (Umut Öztürk – Basın Danışmanı)

