Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Sultangazi’de Kentsel Dönüşüm Hızla Sürüyor

Sultangazi Belediyesi, ilçe genelindeki riskli binaların dönüşümüne devam ediyor.

Sultangazi Belediyesi, ilçe genelindeki riskli binaların dönüşümüne devam ediyor.

Ulusal Akif Haber- Sorumlu Yazı işleri Müdürü- Mehmet Toprak  

%100 anlaşmalı kentsel dönüşüm projesi kapsamında bu kez Mavi Evler Sitesi’nin yıkımına başlandı.

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sultangazi Belediyesi; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Marmara Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen Yarısı Bizden Kampanyası ile riskli binaların dönüşümü sağlanıyor. Eski binalar yıkılarak yerine depreme dayanıklı sağlam binalar inşa ediliyor.

Bu Kez Mavi Evler Sitesi

Sultançiftliği Mahallesi’ndeki Mavi Evler Sitesi de %100 vatandaş müteahhit uzlaşmalı dönüşüme katıldı.
8 blok, 170 daire ve 6 dükkandan oluşan Mavi Evler Sitesi’nde tüm tedbirlerin alınmasının ardından yıkıma başlandı. Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun,  Marmara Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü 1 No’lu Dönüşüm Uygulamaları Daire Başkanı Enes Gürbüz ve AK Parti İlçe Başkanı İmdat Kamacı ve site sakinleri de yıkım alanındaydı.

“Hak sahiplerine önemli görev düşüyor”

Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun; “Dönüşümün çok yoğun yaşandığı bir süreçteyiz. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere canla başla Türkiye genelinde dönüşüm çalışmalarını hızla sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum. Dönüşüm zor bir iş.. Anlaşmalı dönüşüm ise çok daha zor. Bu işte devlete güven olmazsa olmaz. Vatandaşımız devletine güveniyor. İlçemizde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız işbirliğinde bizler de yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Yerinde dönüşüm çalışmalarında İstanbul’da en başları çekiyoruz.  Bugün burada da %100 anlaşmalı olarak dönüşüm sağlanan Mavi Evler Sitesi sakinlerine büyük iş düştü. Hepsi sürece dahil oldu. Bugün de yıkım süreci başladı. Sonrasında hızlı bir şekilde inşaat yükselecek. Vatandaşımızı depreme dayanıklı konforlu keyifle yasayabilecekleri yaşam alanları üretmek çok çık önemli. Burada çok güzel bir yaşam alanı yükselecek. Şimdiden komşularımıza hayırlı, uğurlu olsun.” Dedi.

Marmara 1 No’lu Dönüşüm Uygulamaları Daire Başkanı Enes Gürbüz; “Sultangazi Belediyemizle birlikte yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Bu işbirliği için Sultangazi Belediye Başkanımız Abdurrahman Dursun ve hak sahiplerimize teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun “ dedi.

252 Bağımsız Bölümlük Yaşam Alanı

176 bağımsız bölümü bulunan binanın yerine konut ve toplam 252 bağımsız bölümü bulunan büyük bir yaşam alanı yapılacak. Ayrıca İstanbul’un önemli problemlerinden biri olan park sorunun da önüne geçilmesi için 120 araçlık otoparkın yapılacağı site, ortak kullanım alanlarıyla da vatandaşa büyük kolaylık sağlayacak.