Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Sultangazi de çınarlar buluştu

Sultangazi Belediyesi dev çınarları bir araya getirdi.

Sultangazi Belediyesi dev çınarları bir araya getirdi.

 Sultangazi Belediyesi, Yaşlılar Haftası dolayısıyla ilçedeki dev çınarları bir araya getirdi. Gecede konuşma yapan  Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, her insanın yaşlılıkla tanışacağına dikkat çekerek, sağlıklı ve gelişen bir toplumun yaşlılarına gösterdiği saygıyla ölçülebildiğini söyledi.

Sultangazi Belediyesi, Yaşlılar Haftası’nda ilçedeki dev çınarları buluşturdu. Sultangazi Nikah Salonları’nda düzenlenen toplantıya Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, AK Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, AK Parti İlçe Yaşlılar Komisyonu Başkanı İsmail Yalçın ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, yaşlıların kıymetini her zaman bilmek gerektiğini söyledi. Her insanın yaşlılıkla tanışacağını kaydeden Başkan Altunay, sağlıklı ve gelişen bir toplumun yaşlılarına gösterdiği saygıyla ölçülebildiğini vurguladı. Başkan Altunay, “Her insan yaşamın kaçınılmaz durumu olan yaşlılıkla bir gün tanışacaktır. Yaşlılık her insandan saygı ve hürmet görülmesinin beklendiği bir evredir. Yaşlılığımızda bize hürmet edilmesini arzuluyorsak, biz de yaşlılarımıza saygı göstermeliyiz” dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan da yaşlıların hayatlarımıza değerler kattığını belirterek “Yaşlılarımıza her zaman gerekli saygıyı göstermeliyiz. Biz yaşlılarımızla beraber büyük bir aileyiz” dedi. Yaşlılarımızın yetiştirdiği evlatların vatana sahip çıktığına dikkat çeken Civan, şunları söyledi:

“Yaşlılarımızın yetiştirdiği evlatlar bu vatana hizmet etti; korudu ve himaye etti. Yaşlılarımızın verdiği emeklerle bu toplum ayakta kalmayı başardı. Onlara her zaman saygımızı ve minnetimizi göstermeliyiz.”

Mağlova Su Kemeri Turizme Açılıyor
23.03.2015 |337 Kez Okundu
Mimar Sinan’a kemerlerin efendisi unvanını kazandıran “Mağlova Su Kemeri” turizme açılıyor. Sultangazi Belediyesi, TURSAB ile ortaklaşa bir projeye imza atarak Mağlova ve Güzelce Su Kemerlerini kapsayan, “Mimar Sinan Turu” düzenlemek için harekete geçti. Sultangazi Belediyesi, proje kapsamında eğitim alan yaklaşık 50 turist rehberine Mağlova Su Kemeri’ni gezdirdi.

Mağlova Kemeri’ni turizme kazandırmak için harekete geçen Sultangazi Belediyesi, TURSAB ile ortaklaşa bir projeye imza atarak, “Mimar Sinan Turu” düzenlemek için harekete geçti. Sultangazi Belediyesi,  proje kapsamında eğitim alan yaklaşık 50 turist rehberine Mağlova Su Kemeri’ni gezdirdi.

Dünyanın en önemli mimarlık şaheserlerinden biri olarak gösterilen 450 yaşındaki Mağlova Su Kemeri; 258 metre uzunluğa ve 36 metre yüksekliğe sahip. Mimar Sinan bu eseriyle, kemerlerin efendisi unvanı kazanmıştı.

REHBERLER  MAĞLOVA’YA HAYRAN KALDI
İlk önce İstanbul’un en eski yerleşim yerlerinden biri olan Cebeci köyüne götürülen rehberler burada tarihi kiliseyi gezdi. Rehberler daha sonra Alibey deresinin yanındaki patika yollardan Mağlova Su Kemerleri’ni ziyaret etti. Rehberler, kemerlerin mimarisine hayran kalırken fotoğraf çekmeyi de ihmal etmedi.

“MİMAR SİNAN SADECE MAĞLOVA’YI YAPSAYDI YİNE AYNI ŞÖHRETE KAVUŞURDU”
Sultangazi Belediyesi’nin desteğiyle Mağlova Su Kemerleri’ni belgesel yapan Umut Mete Soydan, Kemeri tüm dünyaya tanıtmak istediklerini söyledi. Soydan, şu an içinde bulundukları Mağlova Su Kemerinin 450’inci yılında bir belgesele konu olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Türkçe ve İngilizce olmak üzere 60 dakikalık bir belgesel hazırladık. Nisan ayında gala yaparak tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz. Mağlova sahip olduğu özellikler nedeniyle dünyanın en önemli eserlerinden biri. Uzmanlar, Mağlova Su Kemeri için şunu ifade ediyor; ‘Sinan, Süleymaniye ve Selimiye gibi hiçbir eserini yapmamış olsaydı, sadece Mağlova Su Kemeri’ni yapmış olsaydı, aynı şöhrete kavuşurdu’ diyorlar.”

“BURADA GİZLİ BİR HAZİNE VAR”
Dünyada mimar olarak bilinirliği en yüksek olan kişinin Mimar Sinan olduğunu kaydeden İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili de Mimar Sinan’ın İstanbul’da birçok eseri bulunduğunu belirtti. Bilgili, Mimar Sinan’ın eserlerinden bir kültür turizmi ürünü ortaya çıkarmak için alt yapı oluşturmaya çalıştıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu turu turistlere anlatacak yetişmiş rehberlere ihtiyacımız var. Rehberlerimiz bu konuda teorik ve uygulamalı eğitimlerini aldı. Eğitimin son gününde bu kemerlere geldik. Turumuzun amacı, mimarlık kültürüne meraklı yerli ve yabancı turistlere bu yerleri tanıtmak. İnsanlar İstanbul’da belirli yerleri gezip ‘İstanbul bitti’ diye düşünüyor ama burada gizli bir hazine var.”

“MAĞLOVA SU KEMERİNİ TURİSTLERE TANITMAYI BİR BORÇ BİLİYORUZ”
Çin ve Japonya’dan gelen yabancı turistlere rehberlik eden ve Mimar Sinan Turu eğitimi alan rehberlerden Ali Aktaş, TURSAB’dan aldıkları eğitim sayesinde Mimar Sinan’ın hiç bilmedikleri eserlerini öğrendiklerini söyledi.  Mimar Sinan’ın  Dünya kültür mirasına bir çok eserler bıraktığını ifade eden Aktaş,  “Mimar Sinan’ın muhteşem eserlerini gördük. Mağlova Su Kemeri’ni turistlere tanıtmayı bir borç biliyoruz” şeklinde konuştu.

 100. Yılında Çanakkale Etkinlikleri

Sultangazi Belediyesi’nin düzenlediği, “Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü” etkinlikleri devam ediyor. Etkinlikler kapsamında Türk Halk Müziği’nin önemli isimlerinden Esat Kabaklı verdiği konserde, Çanakkale’ye özel türküleri seslendirdi. Etkinlikler kapsamında “Çanakkale Yolun Sonu” isimli sinema filmi ile “Çanakkale Geçilmez” adlı çocuk animasyon filmi beyaz perdeye yansıdı.

Sultangazi Belediyesi, Çanakkale Zaferi 100. Yıl etkinliklerini sürdürüyor. Etkinlikler kapsamında Türk Halk Müziği sanatçısı Esat Kabaklı konser verdi. Sultangazi Nikah Salonları’nda düzenlenen konserde Esat Kabaklı, Çanakkale’ye özel türküleri seslendirdi.

Etkinlikler kapsamında ayrıca “Çanakkale Yolun Sonu” isimli sinema filmi ile “Çanakkale Geçilmez” adlı çocuk animasyon filmi gösterildi.
“Çanakkale Yolun Sonu” isimli sinema filminde Çanakkale’nin isimsiz kahramanları üzerinden Çanakkale Cephesi ve o dönemde yaşanılanlar konu ediliyor. “Çanakkale Geçilmez” adlı çocuk animasyon filminde ise savaşın yaşandığı bölgelerden alınan resimlerin birebir çizimleriyle izleyicileri Çanakkale’ye götürüyor.

Pazartesi günü ise “Esir” adlı tiyatro oyunu yeniden tiyatro severlerle buluşuyor. Tiyatro oyunu 27 Mart gününe kadar günde 2 seans halinde sahne alacak. 

Başkan Altunay’ın “Nevruz Bayramı” Mesajı

Artık bahara “hoşgeldin” diyoruz…

Ağaç dallarında açan ilk çiçeklere Nevruz’la “merhaba” diyoruz.

İstanbul’a bahar geldi. Sultangazimize bahar geldi. Baharla birlikte yüreklerimize, bilinçlerimize, bedenlerimize tazelenme, yenilenme geldi.

Nevruz’u, toprağın uyanışını; huzur, barış ve kardeşlik için yeni bir fırsat olarak karşılayacağız.  Nevruz ateşi etrafında tutulan eller daha da perçinleşecek, saflarımız daha da sıklaşacak.

Kültürler mozaiği olan Sultangazi’den birlikteliğimizi bir kez daha haykıracağız.

Farklılıklarımız ve kültürel çeşitliliğimiz, aramızdaki sarsılmaz kardeşlik ve dayanışma hissiyatını kuvvetlendiren zenginliğimizdir.

Hem baharı, çiçeklenmeyi, yeniden doğuşu hem de barış, kardeşlik ve dostluk için yeni güzel başlangıçlar yapmayı temsil eden Nevruz Bayramını kutlar, aziz milletimize sağlıklı ve huzurlu dolu bir yaşam dilerim.

Cahit ALTUNAY / BELEDİYE BAŞKANI

Çanakkale Türküleri Konseri

Sultangazi Belediyesi’nin düzenlediği, “Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü” etkinlikleri devam ediyor. Etkinlikler kapsamında Türk Halk Müziği’nin önemli isimlerinden Esat Kabaklı,vereceği konserde, Çanakkale’ye özel türküleri seslendirecek.   

Sultangazi Belediyesi, Çanakkale Zaferi 100. Yıl etkinliklerini sürdürüyor. Etkinlikler kapsamında Türk Halk Müziği sanatçısı Esat Kabaklı konser verecek.

Sultangazi Nikah Salonları’nda 21 Mart Cumartesi günü, saat 20.00’de düzenlenecek konserde Sanatçı Esat Kabaklı, Çanakkale’ye özel türküleri seslendirecek.

Etkinlikler kapsamında ayrıca Çanakkale Yolun Sonu isimli sinema filmi ile Çanakkale Geçilmez adlı çocuk animasyon filmi gösterime girecek.

Mobil İstanbulkart Başvuru Merkezi Sultangazi’de

İETT İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen, “Mobil İstanbulkart Başvuru Merkezi” Sultangazi’de. Proje kapsamında hazırlanan hizmet TIR’ı 23 Mart-04  Nisan tarihleri arasında “Sultançiftliği Merkezi Camii” önünde hizmet verecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin geliştirdiği ve antenli temassız kart teknolojisine dayanan elektronik bilet İstanbulkart’a ulaşmak artık kolaylaşıyor.

Vatandaşların yoğun olarak kullandıkları meydanlarda, caddelerde, üniversite kampüslerinde hizmet vermesi için İETT tarafından dizayn edilen “İstanbulkart Mobil Başvuru Merkezi”  Sultangazi’ye geliyor.

İstanbulkart Mobil Başvuru Merkezi, İstanbul’un ilçelerini gezerek İstanbulkart dağıtıyor. Böylelikle, mobil yolcuların başvuru merkezi sayesinde İstanbulkart başvuru merkezlerine gelmelerine gerek kalmadan İstanbulkart temin ediliyor.

Proje kapsamında hazırlanan hizmet TIR’ı 23 Mart-04  Nisan tarihleri arasında “Sultançiftliği Merkezi Camii” önünde hizmet verecek.