Sultangazi Belediyesi, çevre duyarlılığını arttırmak amacıyla kampanyalar düzenliyor. “Çevreye Duyarlı Nesiller Yarışıyor” kampanyasında öğrenciler, geri dönüşüm malzemelerinden yapacakları kutu tasarımlarıyla yarışmaya katılabilecek.
31 Mayıs 2016 tarihine kadar başvuruların alınacağı kampanya ile atıkların geri dönüşüm ile yeniden kullanıma kazandırılma bilinci oluşturulması hedeflenirken; öğrencilerin tasarım ve proje geliştirme konularında çalışma yapmaları amaçlanıyor.
Yarışmaya katılacak öğrenciler isim, soyadı, yaş ve telefon bilgileriyle tasarım fotoğraflarını [email protected] adresine gönderebiliyor. Yarışmaya katılan tüm tasarımlar Haziran ayında yapılacak Çevre Haftası kutlama programında sergilenecek. Programda ayrıca dereceye girenlere ödüller verilecek. Yarışmada en çok beğenilen tasarım sahiplerine tablet, fotoğraf makinası ve kırtasiye seti hediye edilecek.
Sultangazi Belediyesi, çevre duyarlılığını artırmak amacıyla çeşitli kampanyalar düzenliyor. “Mavi Kapak Kampanyası” ile engellilerin tekerlekli sandalye ihtiyacı karşılanırken, “Çevreci Okullar Yarışıyor” projesiyle ambalaj atıklarının geri dönüşüme kazandırılması hedefleniyor.
Sultangazi Belediyesi, çevre duyarlılığını artırmak ve engelli vatandaşların tekerlekli sandalye ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kampanyalarını sürdürüyor.
MAVİ KAPAK KAMPANYASI
Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen “Mavi Kapak Kampanyası” ile engellilere tekerlekli sandalyenin yanı sıra baston, işitme cihazı ve yürüteç temin edilecek. Her renk ve her tür kapağın kabul edildiği kampanya kapsamında ilçedeki okullara, sağlık ocaklarına, muhtarlık ve mahalle hizmet tesislerine bırakılacak biriktirme kutularında mavi kapaklar toplanacak. Pet şişelerini geri dönüşüme kazandırmak isteyenler ise topladıkları pet şişeleri geri dönüşüm araçlarına verebilecek.
ÇEVRECİ OKULLAR YARIŞIYOR
Sultangazi Belediyesi “Çevreci Okullar Yarışıyor” kampanyası ile de çevre duyarlılığını artırmayı hedefliyor. Kampanya kapsamında kağıt, metal, plastik, cam ve kompozit ambalaj atıkları, geri dönüşüme kazandırılacak.
İlçedeki okullar arasında düzenlenen yarışmada eğitim dönemi sonuna kadar en az bir ton ambalaj atığı toplayan okullara çeşitli ödüller verilecek. Kampanya kapsamında okullarda geri dönüşüm kutuları oluşturulacak. Kampanyada dereceye giren okullara dizüstü bilgisayar, projeksiyon cihazı ve fotokopi makinası hediye edilecek.

