Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Şule Yüksel Şenler vefat etti

Yazar Ve Eğitimci Şule Yüksel Şenler, Seher Vakti göçtü.

Yazar Ve Eğitimci Şule

 Ümmetin Ablası Yazar Şule Yüksel Şenler Hakkın Rahmetine kavuşmuştur.Rabbim Rahmet eylesin mekanı cennet olsun İnşaAllah.

Recep Tayyip Erdoğan”Başörtüsü mücadelesinin öncü isimlerinden, ömrünü gençliğin şuurlandırılmasına adayan değerli yazar Şule Yüksel Şenler Hanımefendi’nin vefatını üzüntüyle öğrendim. Kendilerine Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.”


“İmam Hatip Okulunda öğrenci iken zamanın Tercüman Gazetesinde Şule Yüksel Şenlerin ve Mehmet Şevket Eyginin yazıları çıkardı.Okurken göz yaşı döktüğümü çok hatırlarım. Şule hanım da Hakka yürüdü mekanı cennet olsun. Her iki büyüğümüze de Rabbimden bol bol rahmetler diliyorum. Allah peygamberimize komşu eyleye.”dedi.

“Bir Anne idi,Bir Abla idi,Cesur yürekli kardeş idi. 
Hayatını İslam davasına adayan,başörtüsü mücadelesinin öncülerinden olan, Türkiye’nin önde gelen fikir insanlarından Şule Yüksel Şenler Hanımefendi vefat etti. 
Cenab-ı Allah rahmet eylesin Mekanı cennet olsun.”

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, gazeteci yazar Şule Yüksel Şenler‘in vefatı dolayısıyla twitter hesabı üzerinden bir mesaj paylaştı. Bakan Albayrak, “Miras bıraktığı yaşam hikâyesi yolumuzu aydınlatmaya devam edecek… ” ifadelerini kullandı..

Usta kalem Şenler, başörtü konusunun eğitimli Müslüman kadının hayatına girmesine vesile olurken, gerek yazıları gerekse konferanslarıyla da 1960-70’li yıllara damgasını vurmuştu.

ŞULE YÜKSEL ŞENLER KİMDİR?

Şule Yüksel Şenler 29 Mayıs 1938 tarihinde Kayseri‘de doğdu. 1960’lı yıllarda gazete yazıları ve konferanslarıyla ün kazanmıştır.

Aslen Kıbrıslıdır. Küçükken ailesiyle birlikte İstanbul’a göç etti. Öğrenimini ortaokul ikinci sınıfta bıraktı. Bir terzinin yanında çalışmaya başladı. Bu, onun ileride kendi başörtüsü modelini yaratmasına yol açtı. 21 yaşında gazetecilik yapmaya başladı. 1965’te tesettüre girdi. Yeni İstiklal gazetesindeki yazıları nedeniyle hakkında davalar açıldı. Anadolu’yu dolaşarak verdiği konferanslarla tartışmalar başlatmıştır. Onu taklit eden genç kızların başlarını aynı şekilde örtmeleriyle bu tarz örtü şulebaşı olarak anılmaya başlandı.

Hür Söz, Yeni İstiklal, Babıalide Sabah gazetelerinde kadın sayfası yaptı. Bugün gazetesinde 1967-71’de köşe yazarı idi. Seher Vakti dergisinin başyazarı oldu. 1971’de hapis yattı.

ŞULE YÜKSEL ŞENLER’İN ESERLERİ

Gençliğin Izdırabı

Hidayet

Bize Ne Oldu

İslam’da ve Günümüzde Kadın

Duyuşlar

Her Şey İslam için

Uygarlığın Gözyaşları

Huzur Sokağı

Kız ve Çiçek

Sağ El

Bir Bilinçli Öğretmen

Yılanla Tilki

Başörtü konusunun eğitimli Müslüman kadının hayatına girmesine vesile olan, gerek yazıları gerekse konferanslarıyla 1960 ve 1970’li yıllara damgasını vuran Şenler’in hayatı, ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı Demet Tezcan tarafından kaleme alındı.

Huzur Sokağı romanıyla tüm zamanların en çok okunan yazarları arasında yer alan Şenler’in hayatını konu alan kitabın ilk baskısı 2006’da yayınlandı.

.