3X3 Sokak Basketbolu Turnuvası Gaziosmanpaşa’da
Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen “3X3 Sokak Basketbolu Turnuvası” 28-29-30 Nisan 2015 tarihlerinde Gaziosmanpaşa Belediye bahçesinde gerçekleştirilecek.
İSTKA’nın (İstanbul Kalkınma Ajansı) katkıları ve Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen “Takım Ruhuyla Sağlıklı Gelişim ve Sosyal Etkileşim için “3×3 Basketbol” projesi kapsamında gerçekleştirilen “3X3 Sokak Basketbolu Turnuvası” 28-29-30 Nisan 2015 tarihlerinde saat 09.00 – 17.00 arasında Gaziosmanpaşa Belediye bahçesinde yapılacak.
‘3X3 Sokak Basketbolu Turnuvası’nın Gaziosmanpaşa ayağına 64 takım ve 650 öğrenci katılım sağlıyor. 28-29-30 Nisan 2015 tarihlerinde gerçekleşecek etkinliğin son gününde ise Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın katılımı ile ilçe bazında dereceye girenler için bir ödül töreni gerçekleştirilecek.
Turnuva risk altındaki gençleri suçtan uzak tutmayı amaçlıyor
“3X3 Sokak Basketbolu Turnuvası”, sosyal açıdan kısıtları bulunan gençlerin spor yoluyla fiziksel ve zihinsel açıdan sağlıklı gelişimlerinin sağlanması, potansiyellerinin ortaya çıkartılması ve özellikle risk altındaki gençlerin sportif faaliyetlere yönlendirilmeleri yoluyla, suçtan ve zararlı alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlamayı amaçlıyor. Proje kapsamında Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece, Bahçelievler ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan ve risk grubunda bulunan 13-18 yaş aralığındaki yaklaşık 2304 kız-erkek genç müsabakalarda boy gösteriyor. Turnuvanın İstanbul geneli final müsabakaları ise 14 Mayıs 2015 günü Abdi İpekçi Spor Salonu’nda yapılacak.
3×3 Basketbol Nedir?
Heyecan verici, dinamik ve yenilikçi 3×3 Basketbol, dünyanın her yerinde oynanan farklı formatlardaki sokak basketbolundan esinlenerek geliştirildi.

