Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Öğrencilere tablet dağıtılıyor

Uşak Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahi ve Anjio üniteleri açıldı.

Uşak Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahi ve Anjio üniteleri açıldı.

 

Uşak Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahi ve Anjio üniteleri açıldı

 

Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine Bağlı Uşak Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahi ve Anjio üniteleri düzenlenen törenle açıldı.

 



Açılış törenine Vali Seddar Yavuz, Milletvekili Mehmet Altay, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, daire müdürleri ve sağlık çalışanları katıldı.



Açılışta konuşan Vali Seddar Yavuz, Türkiye’nin sağlık konusunda dünyanın gelişmiş ülkeleri ile yarışır konuma geldiğini belirterek, “Ülkemiz artık vatandaşlarımıza her kademede en kaliteli ve hızlı hizmeti sunar düzeye gelmiştir. Devlet hastanemizin önemli bir eksiği olan anjio ünitesi ve kalp damar cerrahi merkezi en son teknoloji ile donatılarak hizmete girmiştir. Artık Uşak Devlet Hastanesinde anjio, by-pass, kalp kapağı, damar hastalıkları ve tüm kalp ameliyat işlemleri yapılabilecek Bu ünitemiz sadece ilimiz değil çevre il ve ilçelerdeki insanlarımıza da hizmet verecek. Hastanemizdeki anjio ve kalp damar ünitesinin hizmete girmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyor, tüm vatandaşlarımıza sağlıklı günler temennisiyle merkezin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 



Konuşmaların ardından Kalp Damar Cerrahi ve Anjio ünitelerini Vali Seddar Yavuz, Milletvekili Mehmet Altay ile hastanede görevli kardiyolog ve kalp damar cerrahları birlikte açtı.

 



Açılışın ardından Vali Seddar Yavuz, Anjio ünitesini gezerek doktorlardan bilgi aldı. Vali Yavuz daha sonra hastanede ilk ny-paas ameliyatı gerçekleştirilen 55 yaşındaki Mehmet Bozkurt’u ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

 

 

Derbent köyü içme suyuna kavuştu

 

İçme suyu azlığı nedeniyle bazı bölgelerinde su sıkıntısı çekilen Banaz ilçesine bağlı Derbent köyünde su sorunu sona erdi. İller Bankası ve İl Özel İdaresi ödenekleri ile gerçekleştirilen 330 bin TL’lik yatırımla köy halkı içme suyuna kavuştu.

 



Köy meydanında düzenlenen İçme suyu tesisi açılış törenine Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, Milletvekili Mehmet Altay, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 



Törende konuşan Vali Seddar Yavuz, Derbent köyünde yaşanan su sorununu kısa sürede çözmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

 



Derbent köyüne ilk olarak Temmuz 2014’te ziyaret ettiğini belirten Vali Yavuz, “Köyde yaşanan su sorunu ilk olarak Şehit Veli Uludağ’ın ailesini ziyaretim sırasında söyledi. Akabinde ekiplerimiz köyde fizibilite çalışmalarına başlanması talimatını verdik ve kısa sürede çalışmalar tamamlanarak içme suyu tesisi ve terfi hattı inşaatına Şubat 2015 başladık. Köyümüz ikinci ziyaretimizde köy halkımızla yaptığımız toplantıda içme suyu tesisin en kısa sürede bitirileceği müjdesini verdik. Çok şükür bugün itibari ile tesisimizin inşaatı tamamlanmış ve köy halkımız suya kavuşmuştur. Kısa süre içersinde bu tesisin hizmete girmesinde emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 



Köyde yaşayan vatandaşların hizmetin en iyisi ve kalitelisine layık olduğunu ifade eden Vali Yavuz, “Bizler şehirde yaşayan vatandaşlarımızın hangi imkanlardan faydalanıyorsa, köyde yaşayanlarında aynı imkanlardan faydalanması için gece gündüz çalışıyoruz. İlimizin en ücra köşesindeki köylerimize kadar ulaşıp onların sorunlarının çözülmesi ve yeni yatırımların en kısa sürede gerçekleştirilmesi için yoğun çaba harcıyoruz. Amacımız köylerimizin kalkınması ve köylümüzün refah düzeyinin artmasına destek olmaktır” diye konuştu.

 



Konuşmaların ardından içme suyu arıtma tesisin açılışını Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz ile Milletvekili Mehmet Altay ve köy halkı birlikte yaptılar. 

 

 

 

 

Vali Yavuz, “Ülkemizdeki gelişme hamlesi köylerimize kadar uzandı”

 

Vali Seddar Yavuz merkez ilçe ve merkez mahalle muhtarları ile bir araya gelerek yatırım istişare toplantısı gerçekleştirdi.  Özmerkez İl Genel Meclisi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra Vali Yardımcısı İsmail Gürsoy, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar ve muhtarlar katıldı.

 



2015 yılı yatırımlarının değerlendirildiği toplantıda konuşan Vali Seddar Yavuz kırsal alanda yıl sonuna  kadar önemli yatırımlara imza atacaklarını kaydetti. İl merkezi ve ilçelerdeki yapılan hizmetlerden köylerde yaşayanlarında yararlanması gerektiğini belirten Vali Yavuz, “Bizim için köylerde yaşayan vatandaşımızın, şehirde yaşayandan hiçbir farkı yok. Bu nedenle şehirlerde nasıl yatırımlar yapıyorsak, buradaki insanlarımız ne tür imkanlardan faydalanıyorlarsa, köylerimizde de yaşayan insanlarımızın aynı imkanlardan faydalanmasını istiyoruz. Hedefimiz köylerimizin yaşam standardını arttırmaktır” dedi.

 



2015 yılı sonuna kadar köylere önemli yatırımlar gerçekleştireceklerini belirten Vali Yavuz, “Yıl sonuna kadar il genelinde köylerimize 700 bin metrekare kilitli parke taşı dağıtacağız. Ayrıca muhtarlarımızdan köy okullarının atıl vaziyette kalmaması ve yeniden değerlendirilmesi için talepte bulunmalarını istiyorum. Zira bu okullarda köy halkımızın hatıraları var. Buralar köy halkımıza tekrar kazandırılması gerekir. Sağlıklı, kesintisiz içme suyunun temini, kanalizasyon şebekesi ile arıtma tesislerimizin yapımı, miktar olarak rekor sayılabilecek beton parke yol yapımı ile ilimiz köylerine çok ciddi hizmetler götürdük. Oyun parkları, jimnastik alanları, gençlik merkezleri düne kadar hayal bile edilemezken artık pek çok köyümüz bu imkânlardan faydalanıyor. 12 yıldan bu yana Hükümetimiz kırsal altyapının tamamlanması, köylerimizde yaşam kalitesinin yükseltilmesini sağlayacak fiziki altyapı hizmetlerinde büyük kaynaklar ayrılmıştır. Ülke genelinde kentlerde hep birlikte gördüğümüz, hissettiğimiz ve yaşadığımız kalkınma ve gelişme hamlesi bugün köylerimize kadar uzanmıştır” diye konuştu.

 

 

Vali Yavuz: “İlimizde 5 bin 289 tablet bilgisayar setini öğrencilerimizle buluşturduk”

 

Uşak’ta Eğitim’de Fatih Projesi kapsamında öğrencilere tablet bilgisayar dağıtıldı.

 


Eğitim’de Fatih Projesi kapsamında Vali Seddar Yavuz, Şehit Abdulkadir Kılavuz Anadolu Lisesi’nde öğrencilere tablet bilgisayar dağıttı.

 





Vali Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada şu ana kadar il genelinde 5 bin 289 tablet bilgisayar setini öğrencilerle buluşturduklarını söyledi.

 

Türkiye’nin çağdaş eğitim sistemi ile çocuklarını eğittiğini kaydeden Vali Yavuz, “Dünyanın hiçbir çağında bilgi bu kadar çabuk üretilip bu kadar çabuk yayılmamıştır. Bu baş döndürücü değişim ve dönüşüm hepimizi derinden etkiliyor. Yerel ve evrensel değerleri sürat la aşındırıyor ve artık bilgi ve bilim dışında herkes koşuyor. Fatih Projesi kapsamında devletimiz öğrencilere  son teknoloji ile eğitim veriyor” dedi.

 





Törene katılan Milletvekili Mehmet Altay ise öğrencilerin daha iyi eğitim alması için tüm imkanların seferber edildiğini kaydetti.