Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Muş’un kurtuluşu kutlanıyor

Vali Seddar Yavuz, “Muş’un, düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıl Dönümünü coşkuyla kutluyoruz” dedi.

Vali Seddar Yavuz, "Muş'un,

 Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Anadolu’ya, Malazgirt Zaferi’yle tarihe adını yazdıran Muş’un, düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümünü coşkuyla kutluyoruz.

 
Birçok farklı etnik kökene sahip Anadolu’nun evlatlarının sahip çıktığı, Anadolu’nun bereketli topraklarından olan Muş ili, Kurtuluş Savaşı sırasında işgal edilmiş idi. Rusya’nın geri çekilmesiyle Ermenilerin ağır katliamlarına maruz kalan Muş, 30 Nisan 1917’de düşman işgalinden kurtulmuştur.
 
30 Nisan günü; biz Muşluların var oluşumuzla, yok oluşumuz arasında bir dönüm noktasıdır.  Bugün geçmişte acı ve çile ile yoğrulan, 1071’de bizlere yurt olan aziz vatan toprağında; bir daha hüzün yaşanmasın, canlarımız kaybolmasın, sevdalarımız yarım kalmasın, geçmişteki acı tecrübeler yaşanmasın diye Bayram olarak kutlamaktayız.
 
O günün hasta adamı olarak ifade edilen Cihan Devletinin varisi Türkiye Cumhuriyeti Devleti bugün hak ve özgürlükler konusunda birçok devlete örneklik teşkil edecek çalışmalara imza atan geleceğe sağlam adımlarla yürüyen bir devlet konumuna gelmiştir.
 
Bu çerçevede birlik ve beraberlik içinde, genelde ülkemizi özelde ilimizi daha yukarılara taşımaya azami gayret göstereceğiz. Bu vesileyle Muş`un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümünü kutluyor, bu cennet diyarı bizlere vatan yapan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, canlarını feda eden şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.