Özel Duygu Hastanesi sahiplerinden yönetim kurulu üyesi Ercan Sezer;
“1966 Sivas’ın Suşehri ilçesinde doğdum. Eğitim Süreci’nde ilkokul 4.sınıf’tan sonra İstanbul’a yerleştim ve İstanbul’da eğitimime devam ettim. 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldum. 1991 yılına kadar serbest ve özel sektörde çalıştım.1991 yılında T.C. Sayıştay Denetçiliğine başladım ve 7 yıl kadar Sayıştay Denetçiliği görevlerini yürüttüm. Farklı kamu kurumlarının denetimlerini yaptım.1998 yıllarında 1 yıl kadar Başbakanlık Müsteşarlığında Müşavir ve Başbakanlık Müsteşarı Özel Kalem Müdürü olarak çalıştım.
Daha sonra TC. Sayıştaylığa tekrar geri dönüp Devletten istifa ettim. Şu anda yöneticiliğini yaptığım Özel Duygu Hastanesine kurucu olarak başladım ve 15 yılı geride bırakarak Duygu Hastanesinde 15 yıldır yönetici olarak yer alıyorum” dedi.
Ercan Sezer;“Özel Duygu Hastanesi 1997 Aralık ayında açıldı. O zaman ki şartlarda küçük ölçekli bir hastane olarak başladı ve geçen süreç içerisinde kendisine fiziki olarak, donanım ve kadro olarak kendini yenileyerek bugünlere gelen bir hastane oldu.
4.000 metrekare kapalı alana hizmet veren hastane’yken, yer darlığı ve yoğunluk yaşayan bir hastane haline geldi. Bunun üzerinde 1 yıldır çalışmalarımız sürüyor ve yapılan çalışmalar sonucunda önümüzdeki Eylül ayında inşallah hizmete almayı düşünüyoruz. 2.500 metrekare’lik ek binayı ‘da ekleyince toplam 7.000 metrekarelik hizmet binası olacaktır.
Türkiye’de son 10 yılda Sağlık Sektörü çok farklı noktalara geldi. Tartışmasız sağlık sektörü büyüdü, tartışma standartlarını iyileştirdi, yeniledi ve geliştirdi.
Özel sağlık sektörü sürece dâhil olması en belirleyici etken oldu ve yasal zeminlerini oluşturdu. Özel sektörü teşvik etti, standartları yukarıya çekti, vizyon koydu ve sektörü çalışma şartlarında konsarize etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Özel Hastanelerden sağlık hizmeti alması sağlık sektörünü ve vatandaşlara sağlık hizmetlerine ulaşımını kolaylaştırdı.
Ayrıca yönetim yapısı da çok değişmiş oldu. Hem Özel sektörün sağlık yönetimi farklılaştı hem de kamudaki sağlık yöneticiliğini de değiştirdi.
Türkiye’de 550 civarında özel hastane bulunmaktadır. Bakanlıkta sözleşme yaparken belli kriterlere göre değerlendirmede ölçeklendirmiş oldu.
Hastanelerde mekânsal büyüklük ile tabir edeceğimiz A.B.C.D sınıfı olarak ölçeklendirme grupları vardır. Özel Duygu Hastanesi ise ölçek büyüklüğü standardın B sınıfında yer almaktadır. Özel Duygu Hastanesi Genel bünyede bir hastane ve var olmayan Kalp Cerrahı, Organ Nakli, Spesifik, Klinik, Cerrahi Branşlar yoktur. Bu branşların olmaması da yerimiz dar olduğu için eğer yerimiz geniş olsaydı daha rahat olacaktı. Ama çalışması sürdürülen 2.500 metrekarelik ek hizmet binası eklenince Özel Duygu Hastanesi daha da iyi bir şekilde hizmet vermeye devam edeceğinin” bilgisini verdi.
HABER:MERYEM AKTAŞ