Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kapılar ve anahtarlar

Behçet Canbaz Anadolu Lisesi’nin koordinatör olarak yürüttüğü ‘Avrupa’nın Renkleri & Kapılar ve Anahtarlar’ başlıklı AB projesinin Türkiye ayağı düzenlenen törenle hayata geçti.

Behçet Canbaz Anadolu Lisesi’nin koordinatör olarak yürüttüğü ‘Avrupa’nın Renkleri &

 Behçet Canbaz Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törene Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Kaymakam Yaşar Karadeniz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Servet Bakırcı, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. AB Erasmus+ Stratejik Okul Ortaklıkları Programı Kapsamında ‘Colours Of Europe” başlıklı proje Avrupa’dan 8 ülkenin katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, erken okulu terk problemi konusunda Türkiye’nin Avrupa zirvesinde yer aldığına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Gençlerimizin okulu sevmeme, öğretmenlerden destek alamama, ekonomik yetersizlikler, kötü arkadaş çevresi, erken evlenme gibi nedenlerle okullarını terk ettiklerini görüyoruz. Gençlerimizin okullarını tamamlayıp iyi bir kariyere kavuşmalarını sağlamalıyız. Öğrencilerin okullara aidiyet duygularını artırmalıyız. Bir AB projesi olan “Gates and Keys” (Kapılar ve Anahtarlar) başlıklı proje bu yüzden büyük önem arzediyor. Proje kapsamında 14-17 yaş arası öğrencilerimiz, çok uluslu takımlarda etkinliklere katılacak ve keşfetme, değerlendirme, planlama, gönüllü takımlar ile görüşme gibi etkin tecrübeler kazanacaklar. Öğrenciler bilişim teknolojileri, tiyatro, sinema, müzik, fotoğraf, sanat, kültür, yerel dans, gelenekler konusunda yeni şeyler paylaşacak.” diye konuştu.
Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçedeki diyaliz hastaları, engelliler ve farklı hastalıkları bulunan vatandaşlara hastaneleri gitmeleri için ücretsiz servis hizmeti veriyor.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçedeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara her alanda destek olmaya devam ediyor. Özellikle diyaliz hastaları, engelliler ve farklı hastalıkları bulunan vatandaşlara yönelik ücretsiz servis hizmeti sağlayan Gaziosmanpaşa Belediyesi, bu alanda önemli bir boşluğu dolduruyor. Diyaliz hastalarını haftada 3 gün olmak üzere engelliler ile diğer hastalara ihtiyaç duyulduğu her an hizmet sunan Gaziosmanpaşa Belediyesi, bunun yanı sıra engelli vatandaşlarımızı okullarına ve havuz etkinliklerine de ücretsiz götürüyor.

 
Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçede ihtiyaç sahibi olan 1000 aileye her gün sıcak yemek ulaştırıyor.

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışı gereği Aşevi vasıtasıyla yaptığı yıl her gün düzenli olarak gerçekleştiriliyor. Hasta, yaşlı, mağdur ve engellilerden oluşan 1000 aileye ulaşan yardımlarda sıcak yemek ve ekmek bulunuyor. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, ihtiyaç sahibi bu ailelere sıcak yemek ulaştırmanın özellikle bu kış şartlarından büyük önem arzettiğini belirterek, “Halkımızın zor anlarında yanında olmak bizim için bir görevden ziyade insani bir sorumluluktur. Onların dertlerine çare olmak ve duasını almak bizim için büyük bir mutluluk” diye konuştu.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Aşevi hizmetinin yanı sıra ihtiyaç sahibi ailelere erzak ve 2. el eşya yardımı ile sosyal yardım çalışmalarını sürdürüyor.