Belediyemizin “Stratejik Plan” toplantısı, Pazar günü Meclis Salonu’nda yapıldı.
Belediyemiz İşletme ve İştiraklar Müdürlüğü’müzün organize ettiği toplantıya, Başkan Yardımcılarımız, Meclis ve Encümen üyelerimiz katıldı.
Toplantıda, Belediyemizin yıllık stratejik planı mercek altına alındı ve yapılacak çalışmalar, projeler değerlendirildi.
Alibeyköy’de “Babam ve Oğlum” Rüzgarı Esti…
Belediyemizin mahallelerde düzenlediği açıkhava sinema şöleni ilgi odağı oluyor. Haftasonu Alibeyköy’de oturanlar, açıkhavada film seyretmenin keyfini yaşadılar.
Alibeyköy Osmanlı Parkı’ndaki Açıkhava Sineması’nda, “Babam ve Oğlum” filmi gösterildi. Çağan Irmak’ın yönettiği, Çetin Tekindor, Hümeyra, Fikret Kuşkan, Yetkin Dikinciler, Özge Özberk, Erdal Tosun, Halit Ergenç’in rol aldığı filmi, Alibeyköylüler açıkhavada büyük bir ilgiyle izlediler. Sinema şöleni sırasında konuklara patlamış mısır ve çocuklara da pamuk helva ikram edildi.
Eyüp Belediyesi Açıkhava Sinema Şöleni 12 Ekim Pazar akşamına kadar her hafta cuma, cumartesi ve pazar akşamları devam edecek. 12 Ekim Pazar akşamı Yeşilpınar Bölge Parkı’nda yayınlanacak “Ölü Ozanlar Derneği” filmiyle sona erecek.
Sivaslılar Feshane’de Buluştu…
Sivas kültürünün tanıtıldığı Eyüp Feshane’deki ‘Sivas Günleri 2014’ fuarına, haftasonu Ak Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem ve Başkanımız Remzi Aydın da katıldı.
İstanbul’daki Sivas’ın önde gelen isimlerinin bir araya gelerek oluşturduğu Sivas Platformu’nun organize ettiği ‘Sivas Günleri 2014’ fuarı Eyüp Feshane’de Pazar günü sona erdi.
Sivas’ın yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı festivalde ilin geleneksel kültürünü yansıtan hediye eşyalar büyük ilgi gördü.
Fuarın son gününde Feshane’ye gelen Ekrem Erdem ve Remzi Aydın’ı karşılayan Sivas Platformu ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Bugün burada yüz binlerce insanımızla büyük aşıklarımızın yaşadığı toprakların gelenek ve göreneklerini İstanbul’da yaşatmaya çalışıyoruz.Cumhuriyetin temellerinin atıldığı bir yer, torunlar olarak gelecek kuşaklara aktarmaya çalışıyoruz.Tanıtım günlerimiz renkli görüntülere sahne oldu. Ben tüm katılanlara, hemşehrilerime teşekkür ediyorum” dedi.
Remzi Aydın ve Ekrem Erdem, tek tek tüm stantları dolaşarak geleneksel lezzetleri tattı ve Sivaslılarla sohbet etti.
Özel Çocukların Piknik Keyfi…
Belediyemizin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Rehabilitasyon Koordinatörlüğü’ne bağlı birimler Şeker Hayat, ESER, Engelliler Koordinasyon Merkezi öğrencileri ve Kadın Konukevi sakinleri, Kemerburgaz Kurtkemeri’nde düzenlenen piknikte buluştu.
Pikniğe katılan Başkan Yardımcımız Ahmet Turan Koçer, öğrencilerle sohbet etti, istek ve önerilerini dinledi.
Hep birlikte güzel bir gün geçiren özel çocuklar, oyunlar oynadılar, doğada yürüyüş yaptılar. Yazın son günlerinin keyfini çıkartan ekip, gönüllerince bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadılar.
Yeşilpınar’da Açıkhava Sinema Şöleni …
Belediyemizin mahallelerde başlattığı açıkhava sinema şöleni büyük ilgi görüyor. Haftasonu Yeşilpınar Mahallesi’nde oturanlar, açıkhavada film izlemenin keyfini doyasıya yaşadılar.
Yeşilpınar Bölge Parkı’ndaki Açıkhava Sineması’nda, Fetih 1453 filmi gösterildi.
İstanbul’un fethini konu alan, başrollerinde Devrim Evin, İbrahim Çelikkol ve Dilek Serbest’in oynadığı filmi Yeşilpınarlılar beğeniyle izlediler.
Türkiye’de tüm zamanların en çok izlenen filmi olan, dünyanın birçok ülkesinde de gösterime giren dev bütçeli bu filmi seyrederken Yeşilpınarlılara, patlamış mısır, çocuklara da pamuk helva ikram edildi.
31 Ağustos Pazar gecesi Eyüp Açıkhava Sineması, Alibeyköy Osmanlı Parkı’na kurulacak… Alibeyköylüler Eyüp’ün bu güzel parkında unutulmaz bir aile dramını izleme şansı bulacaklar “Babam ve Oğlum”…
Eyüp Belediyesi Açıkhava Sinema Şöleni 12 Ekim Pazar akşamına kadar her hafta cuma, cumartesi ve pazar akşamları devam edecek.
12 Ekim Pazar akşamı Yeşilpınar Bölge Parkı’nda yayınlanacak “Ölü Ozanlar Derneği” filmiyle sona erecek.
Edirnekapı Şehitliği’nde 30 Ağustos Töreni…
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92. yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi İstanbul’da da törenlerle kutlandı.
30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle, Edirnekapı Şehitliği’nde de tören düzenlendi. Törende, Şehitlik Anıtı’na çelenklerin konulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Edirnekapı Şehitliği’nde yapılan törene, Eyüp Kaymakamı Ali Taşkın Balaban, Kurmay Albay Sadık Cebeci, İstanbul Vali Yardımcısı Emin Çolak, Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Tüfekçi, STK temsilcileriyle vatandaşlar katıldı. Tören, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92. Yıldönümünü kutlayan konuşmaların ardından sona erdi.
Eyüp’te Açıkhava Sinema Şöleni Başladı…
Belediyemiz, mahallelerde açıkhava sinema şöleni başlattı. Türk ve dünya sinemasına damgasını vuran birbirinden güzel filmler, Eyüplülerle açıkhavada buluşacak.
Eyüp Belediyesi Açıkhava Sinema Şöleni, 29 Ağustos Cuma akşamı Rami Bir Nefes Parkı’nda “Kurtlar Vadisi Filistin” filmiyle başladı. Ramililer, aileleriyle birlikte parkı doldurarak keyifli dakikalar geçirdiler.
Belediyemiz, Açıkhava Sinema Şöleni’ne katılan Ramililere patlamış mısır ikramında da bulundu.
Eyüp Belediyesi Açıkhava Sinema Şöleni’nde 30 Ağustos Cumartesi akşamı Yeşilpınar Bölge Parkı’nda “Fetih 1453” filmi, 31 Ağustos Pazar gecesi ise Alibeyköy Osmanlı Parkı’nda unutulmaz bir aile dramı sinemaseverlerle buluşacak: “Babam ve Oğlum”…
Eyüp Belediyesi Açıkhava Sinema Şöleni 12 Ekim Pazar akşamına kadar her hafta cuma, cumartesi ve pazar akşamları devam edecek. 12 Ekim Pazar akşamı Yeşilpınar Bölge Parkı’nda yayınlanacak “Ölü Ozanlar Derneği” filmiyle sona erecek.

