Gaziosmanpaşa Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan ayı nedeniyle çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyor.
İlk kez Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından başlatılan ve daha sonra tüm Türkiye’de yaygınlaşan sokak iftarları ilçedeki tüm mahallelerde düzenlenirken, iftar öncesi programlarda da tasavvuf müziği dinletisi ve semazen gösterisi yer alacak.
16 mahallede sokak iftarları
Binlerce Gaziosmanpaşalıyı bir araya getirerek, ilçede kardeşlik ve büyük bir gönül huzuru yaşanmasına vesile olan ‘Gönül Sofraları’nın ilki, Merkez Mahallesi, Belediye Bahçesi’nde gerçekleştirilecek.
‘Gönül Sofraları’ daha sonra sırasıyla, Barbaros Hayrettin Paşa, Kazım Karabekir, Karlıtepe, Şemsipaşa, Karadeniz, Bağlarbaşı, Fevzi Çakmak, Yıldıztabya, Karayolları, Sarıgöl, Pazariçi, Yeni Mahalle, Mevlana, Yenidoğan ve Hürriyet Mahalleleriyle devam edecek.
Gönül Sofraları 16 mahallenin dışında Avrupa Konutları’nda da kurulurken, ilçedeki yetim ve öksüzler için de bir iftar düzenlenecek. Her yemeğe yaklaşık 3 bin kişinin katılması beklenen iftarlar öncesinde tasavvuf müziği dinletisi ve semazen gösterisi de yer alacak.
Cami ve türbe gezileri

