Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Gaziosmanpaşa Belediyesi’ne Tüketici Özel Ödülü verildi

İBB Zabıta Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen 9. Geleneksel Tüketici Hakları Ödülleri, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törende Gaziosmanpaşa Belediyesi Tüketici Özel Ödülü’ne layık görüldü.

İBB Zabıta Daire Başkanlığı

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Zabıta Daire Başkanlığı Tüketici Hakları Zabıta Amirliği, her yıl olduğu gibi bu yıl da Tüketiciyi Koruma Haftası (15 – 21 Mart) kapsamında, yılın bilinçli tüketici ve üreticileri ödüllendirdi.

İBB Zabıta Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen 9. Geleneksel Tüketici Hakları Ödül Töreni’ne İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı ile Genel Sekreter Yardımcıları Hüseyin Eren-Muzaffer Hacımustafaoğlu-Mevlüt Bulut-Eyyüp Karahan-Çağatay Kalkancı, Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Eroğlu, İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci, Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü Avni Dilber, ödül alan kurum ve firmaların temsilcileri ile ödül alan okulların öğrencileri katıldı.

Törende tüketici hakları alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar ile bilinçli tüketicilere, tüketici memnuniyetini ilke edinen firmalara ve bilimsel çalışma sahiplerine ödülleri takdim edildi. Tüketici Hakları konulu Karikatür Yarışması kapsamında dereceye giren ortaokul ve lise öğrencilerine de ödülleri verildi. Yarışmanın birincisi dizüstü bilgisayar, ikincisi fotoğraf makinesi, üçüncüsü ise; bisiklet almaya hak kazandı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi ise bünyesinde bulunan Tüketici Hakları ve İstihdam Ofisi’nin yaptığı başarılı çalışmalar dolayısıyla Tüketici Özel Ödülü’ne layık görüldü. Ödül, Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Eroğlu’na takdim edildi.  

Gaziosmanpaşa Belediyesi bünyesinde 4 yıl önce kurulan Tüketici Hakları Masası vatandaşların bankalarla yaşadığı özellikle kredi dosya masrafı, kredi kartı üyelik bedeli, uzaktan satış, televizyondan satış ve ayıplı mal gibi sorunları çözmede büyük bir başarı gösteriyor. Tüketici Hakları Masası sadece son 2 yılda 74 milyon TL’yi vatandaşlar adına bankalardan tahsil etti. Yaptığı başarılı çalışmalar dolayısıyla Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızdan bu konuda ödül alan ilk Belediye olan Gaziosmanpaşa Belediyesi 5 yıldır üste üste İBB Zabıta Daire Başkanlığı’ndan ödül alma başarısını gösteriyor.

ÖDÜL VERİLEN KATEGORİLER:

• Tüketici Özel Ödülü (Gaziosmanpaşa Belediyesi Tüketici Hakları ve İstihdam Ofisi)

• Bilimsel Çalışma Ödülü (Doç. Dr. Emrehan İnal – İstanbul Üniversitesi)

• Radyo- Televizyon Programı Ödülü (ATV Ana Haber)

• Tüketici Memnuniyetini İlke Edinen Firma Ödülü (Torku ve LC Waikiki)

• Yazılı Basın Tüketici Ödülü (Milat Gazetesi)

• Bilinçli Tüketici Ödülü (Bora Enis Tuğlu)

Gaziosmanpaşa Belediyesi’ne Tüketici Özel Ödülü
Gaziosmanpaşa Belediyesi’ne Tüketici Özel Ödülü
Gaziosmanpaşa Belediyesi’ne Tüketici Özel Ödülü