Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçede yaşayan Suriyeli mültecilere yardımları ulaştırmak üzere Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi’nde bulunan Sosyal İşler Bürosu bünyesinde bir Mülteci Masası oluşturdu. Biri Suriyeli olmak üzere 4 kişiden oluşan masada Emniyet Müdürlüğü tarafından kimlik kartı verilen Suriyeli mültecilerin başvuruları alınıyor. Suriyeli mültecilerin adres ve nüfus bilgileri alınarak yapılan tespitler sonrası başta kuru gıda olmak üzere giysi ve ikinci el eşya gibi yardımlar teslim ediliyor. Bugüne kadar yapılan toplam 8 bin mülteciye yardım ulaştırılırken, yardımların artacak süreceği belirtildi.
Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ise Suriye’de yaşanan drama dikkat çekerek, “Suriye’deki iç savaştan kaçan mülteci kardeşlerimiz ülkemizde zor şartlar altında yaşıyor. Biz de onlara destek olmak ve yalnız olmadıklarını hissettirmek amacıyla yardımlarımızı onlara ulaştırıyoruz. Kurduğumuz Mülteci Masası ile gerekli araştırmalar yapıldıktan sonra gıda, giysi ve ikinci el eşyaları bu kardeşlerimize ulaştırıyoruz. Zor şartlarda yaşayan bu kardeşlerimize yönelik yardımlarımız devam edecektir” dedi.
Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçenin tüm yollarda konforlu bir sürüş imkanı sağlamak amacıyla asfalt çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Son olarak Karadeniz Mahallesi 1152 Sokak’ta asfaltlama çalışması yapan Gaziosmanpaşa Belediyesi, yılda ortalama 100 bin ton asfalt yapıyor.
Halkın hayatını kolaylaştırmak ve sürücülere konforlu bir yolculuk sağlamak amacıyla Gaziosmanpaşa Belediyesi ekipleri, tüm yollarda asfalt çalışmalarını sürdürürken, zarar gören ve yıpranmış yollar ise tek tek onarılıyor. Son olarak Karadeniz Mahallesi 1152 Sokak’ta süren asfaltlama çalışması yapan Gaziosmanpaşa Belediyesi, 210 metrelik uzunluğa sahip sokağa 50 ton asfalt döktü.
Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, tüm yollarda asfaltlama çalışmalarına devam edildiğini belirterek, “İlçemizdeki tüm yollarda yama ve onarım çalışmalarımız devam etmekte. Hedefimiz halkımızın hayatını kolaylaştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.







