Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Eğitimde fikirler yarışması önemli

Vali Yavuz, “Eğitimde fikirlerin yarışması, yeni yöntemlerin belirlenmesi son derece önemli”

Vali Yavuz, "Eğitimde fikirlerin yarışması, yeni yöntemlerin belirlenmesi son derece

 

Vali Seddar Yavuz açıklamasında, şunları kaydetti:  “İlimizde oy verme işlemi sırasında çeşitli suçlardan haklarında yakalama kararı bulunan  21 kişi oy kullanmaya gittikleri sırada emniyet güçlerimiz tarafından gözaltına alındı, adliyeye sevkedilen bu kişilerden 12’si tutuklandı, 8’i ise serbest bırakıldı.  Oy kullanamayacak kadar yaşlı, hasta ya da engelli olan 16 vatandaşımız taleplerini üzerine oy kullanacakları sandıkların bulunduğu binaya gidiş ve dönüş ulaşımları sağlandı. Halkımızın seçime katılım oranı oldukça yüksek olduğu gözlendi. Seçim güvenliğinin sağlanması amacıyla alınan tedbirler titizlikle uygulanmaya devam edilmektedir”

Vali Yavuz, “Eğitimde fikirlerin yarışması, yeni yöntemlerin belirlenmesi son derece önemli”

 

Eğitimde İyi Örnekler Finali düzenlenen etkinlikle gerçekleştirildi. Etkinlik sonunda dereceye giren okulların ödülleri Vali Seddar Yavuz ve İl protokolü tarafından verildi.

 



AKM’de düzenlenen programa Vali Seddar Yavuz, İl jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Yusuf Yalçın, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, Vali Yardımcısı Nevzat Ergün, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

 



Eğitim konusunda Uşak’ın Türkiye sıralamasında önde olduğunu belirten Vali Yavuz, “Bu başarıdan dolayı eğitim camiasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 



Okullardaki sınıf mevcutlarına bakıldığında özel okullardan daha iyi durumda olduklarını ifade eden Vali Yavuz, “İlimizdeki okulların eski yapılar olmasından dolayı bazı sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu sıkıntıları en kısa sürede çözmek istiyoruz. Şu anda 350 derslik inşaatımız devam ediyor. Elbette eğitim binadan ibaret değildir. Özellikle fikirlerin yarışması, yeni yöntemlerin belirlenmesi son derece önemlidir. Okullarımızı ziyaret ettiğimizde fevkalade başarılı, özgün fikirler geliştiren başarılı yönetici ve öğretmenlerimizi tespit ediyoruz. Bunları gördükçe ümidimiz artmakta, ülkemizin geleceğine yönelik inancımız pekişmektedir” dedi. 

 



Ekonomik gelişmeyle birçok sorunun aşılabileceğini düşünürken, gelişmiş ülkelerde sorunların arttığı ve insanların mutsuzlaştığını ifade eden Vali Yavuz, “Demek ki insanlara maddi imkanlar vermek zenginleştirmek mutluluk için şart değil. Dolayısıyla bizim insanı, insan kılan vasıflar üzerinde biraz daha fazla durmaya ihtiyacımız var. Dünyada şu anda iyi insan nasıl yetiştiririz konusu tartışılıyor. Bizimde huzurlu ve mutlu bir toplumu nasıl inşa edeceğimizi tartışmamız gerekir. Yarışmada projelerin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İyi örneklerin paylaşılması konusunda bu tür çalışmaların gerçekleştirilmesi çok önemli. Öğrencilerimizi de kutluyorum” dedi.



Konuşmaların ardından Vali Yavuz, Akademik Başarı dalında dereceye giren okullar ile kısa film yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti.