Diyanet İşleri Başkanlığınca Sapanca’da düzenlenen 4. Yurt Dışı Din Hizmetleri Konferansı Diyanet İşleri Genel Başkanı Mehmet Görmez’in katılımıyla başladı.
Gerçekleşen konferansa Diyanet İşleri Genel Başkanı Mehmet Görmez’in yanı sıra Vali Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, İl Müftüsü İlyas Serenli, Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas, Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer ve çok sayıda davetli katıldı.
Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program açılış konuşmaları ile devam etti. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, programın açılışında yaptığı konuşmada, son zamanlarda gerçekleştirilen terörist saldırılarda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Görmez “Küresel ölçekte meydana gelen bütün değişimler ve gelişmeler, coğrafyamızda yaşanan büyük sancılar, dünyanın her tarafından oluşan mağduriyetler her alanda ülkemizi ve milletimizi tarihte olduğu gibi bugünde bir ümit ülkesi haline getirmiştir. Allah bu milleti yakın tarihlerde 70 sente muhtaç olmaktan kurtarıp dünyanın önde gelen, yükselen ülkelerden biri haline getirdiyse bu yükselişte ekonomik, siyasi ve sosyal alanların yanında en temel şüphesiz manevi dinamikler olduğunu unutmamalıyız. Dört gün sürecek olan toplantılarda doğru soruları soracağımızı umuyorum. Bugün dördüncüsünü düzenlenen toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.
Diyanet İşleri Başkanı Görmez’in ardından konuşan Vali Hüseyin Avni Coş “Sapanca’ya ve ilimize hoş geldiniz. Geleneksel hale gelen bu toplantımıza dünyanın dört bir yananından gelen din görevlilerimize de hoş geldiniz diyorum. Çok faydalı bir gündemle toplanan bu muhterem hazırunun istişareleri önemli. Saygıdeğer Diyanet İşleri Başkanımızın işaret buyurduğu çerçevede hakikaten bugün baktığımızda; gazeteleri ele aldığımızda, haberleri dinlediğimizde dünyanın dört bir yanında yüreğimizi burkan durumlarla karşı karşıya kalıyoruz. Bunların şifası ve çözümü için hepimize büyük görevler düşüyor. İnşallah bu toplantıda da bu hususta çok faydalı görüş alışverişinde bulunulacaktır.” diye konuştu. 30 Temmuz Perşembe gününe kadar sürecek toplantı konferanslar ve din görevlilerinin istişareleriyle devam etti.

