Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

DEVA Partisi Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Devran Kenç, okul saldırılarını kınayan basın açıklaması yaptı

DEVA Partisi Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Devran Kenç, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta yaşanan okul saldırıları sonrası basın açıklaması yaptı.

DEVA Partisi Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Devran Kenç, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta

(İstanbul)Ulusal Akif Haber- Sorumlu Yazı işleri Müdürü- Mehmet Toprak

Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta yaşanan okul saldırılarının ardından DEVA Partisi Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı, Gaziosmanpaşa Meydanı’nda muhalefet partilerle basın açıklaması ve eylem düzenledi. Vatandaşlar, saldırılarda hayatını kaybeden çocukların fotoğraflarını ellerinde taşıyarak acıyı ve tepkilerini dile getirdi. 

DEVA Partisi Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Devran Kenç “Kıymetli basın mensupları, Sayın ilçe başkanlarımız, Değerli sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileri, Kıymetli hemşehrilerimiz,
Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Son dönemlerde ülkemizde, özellikle eğitim alanında yaşanan şiddet olayları, hepimizi derinden endişelendiren bir noktaya ulaşmıştır. Okullarda artan şiddet, gençler arasında büyüyen öfke ve buna eşlik eden kontrolsüz bireysel silahlanma, toplum olarak çok ciddi bir riskle karşı karşıya olduğumuzu açıkça göstermektedir. Hayatını kaybeden öğretmenlerimize ve öğrencilerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Acılı ailelerimizin acısı hepimizin acısıdır. Ama artık sadece üzülerek, sadece başsağlığı dileyerek bu mesele çözülemez. Çünkü ortada büyüyen bir sorun var. Sınırların net çizilmediği, otoritenin zayıfladığı, doğru yönlendirme mekanizmalarının yeterince işletilemediği bir ortamda çocuklarımızın sağlıklı gelişimini korumakta zorlanıyoruz. Bu boşluk büyüdükçe, öfke birikiyor ve bu öfke bir gün hepimizin karşısına şiddet olarak çıkıyor. Diğer yandan, bireysel silahlanma bu kadar kolayken, okullar yeterince korunmazken, riskler önceden görülmezken bu tür acıların yaşanması, göz ardı edilemeyecek ciddi eksikliklerin varlığına işaret etmektedir. Buradan açıkça söylüyoruz: Eğer bir ihmal varsa, eğer bir zafiyet varsa, bunlar mutlaka ortaya çıkarılmalı ve gerekli sorumluluklar yerine getirilmelidir. Ama biz sadece “kim suçlu” demek için burada değiliz. Biz diyoruz ki: Bu mesele hepimizin meselesidir. Siyaset üstüdür. Vicdan meselesidir. Gelecek meselesidir. Bugün burada bulunan herkesle birlikte aynı noktada buluşmamız gerekiyor: Bir daha hiçbir çocuğu kaybetmemek. Kahramanmaraş’ta hayatını kaybeden öğretmenimize ve öğrencilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Şanlıurfa ve Kahramanmaraş olaylarında evladını okula emanet eden her anne baba da endişe hakim. Toplumun her alanına yayılan şiddet olaylarına karşı iktidarın daha bütüncül adımlar atması bekliyoruz. İktidar, toplumun her alanına sirayet eden şiddet meselesi karşısında daha kararlı ve bütüncül bir mücadele ortaya koymalıdır. Kimse çocuğunu sabah okula gönderirken ‘Acaba güvende mi’ diye endişe duymasın. Eğitim kurumlarına yönelik saldırıların ardından kamuoyunda oluşan güvenlik tartışmaları önlenmelidir. ” 

“Artık yeter, çocuklarımızı koruyalım” 

“Okullarda fiziki güvenlik önlemleri artırılmalı.” 

“Risk analizi ve erken uyarı sistemleri kurulmalı.” 

“Rehberlik ve psikolojik destek hizmetleri güçlendirilmeli.” 

“Bireysel silahlanma sıkı şekilde denetlenmeli.” 

“Aile–okul–devlet iş birliği sürdürülebilir hale getirilmeli.” 

“Her kaybettiğimiz çocuk sadece bir ailenin değil, bu ülkenin kaybıdır. Çocuklarımızın tabutlara değil, okullara koştuğu bir Türkiye istiyoruz”  dedi.

 

Siyasi Partiler ve STK’lar her iki olayı protesto etti.  

Basın açıklamasına katılım sağlayan siyasi partiler; 

Gaziosmanpaşa DEM Parti İlçe Başkanı Yusuf Ant, 

Demokrat Parti İlçe Başkanı Banu Yabaş Ilgar, 

Saadet Partisi İlçe Başkanı Abdülsamet Avincan, 

Gelecek Partisi İlçe Başkanı Mehmet Baran, 

Yeniden Refah Partisi eski İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz, 

Gaziosmanpaşa Samsunlular Derneği Başkanı Cengiz Ay, 

Bireysel Silahlanmaya Hayır Platformu Başkanı ve gazeteci Bülent Çavuş 

katılarak destek verdi. Parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları yaptıkları konuşmalarda saldırıları kınadı, çocukların güvenliği için ortak mücadele çağrısı yaptı.