İl Başkanımız Dr. Selim Temurci, Şişli’de Seçim Koordinasyon Merkezimizin (SKM) açılışını gerçekleştirdi.
Açılışa, İl Yönetim Kurulu Üyelerimiz Serkan Duran, Seçkin Turan, İlçe Başkanımız Ömer Fuat Günday, İlçe Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve çok sayıda teşkilat mensubumuz katıldı.
Açılışta yaptığı konuşmaya üstad Necip Fazıl Kısakürek’in “Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya; Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya!” dizeleriyle başlayan İl Başkanımız Temurci, “Bu davaya gönül vermiş, emek vermiş kardeşlerime selam olsun. Şişli’de AK Parti bayrağını tekrar yükseltecek sizlere selam olsun. 2019’da inşallah, bu güzel ilçede AK Parti belediyeciliğini hakim kılacağız. Hepinize hizmetleriniz için teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Siyaset heyecanın olmadığı yerde yapılacak bir iş değildir. Bu heyecanı Şişli’de görüyorum. Bizler siyaseti inançla, azimle, hasbi olarak yapan; AK Parti davasına gönül vermiş neferleriz. Siyaset yeri geldiğinde, 15 Temmuz’da olduğu gibi sokaklara çıkmakla yapılır. Bütün ilçe teşkilatlarımız, İstanbullu olmanın anlamını, önemini ve sorumluluğunu biliyor. Bu SKM’lerden milletimize referandumun önemini, milletimize getireceği kazanımları anlatmalıyız” dedi.
İl Başkanımız konuşmasını şöyle sürdürdü: “16 Nisan referandumu Cumhuriyet tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir. Demokrasiye, çok partili hayata geçtiğimizden bu yana; girdiğimiz tüm seçimlerin finaline doğru gidiyoruz. 16 Nisan sürecine kolay gelinmedi. Bu mesele sadece bugünün meselesi de değildir. Seçilmiş Başbakan Merhum Adnan Menderes idam edilmiştir. Neden, milletin değerlerini iktidara taşıdığı için cezalandırıldı. Aynı vesayetçi odaklar 1980 darbesini yaptılar. Durmadılar, çünkü onlar için seçimin, seçilmişin, milletin önemi yoktu. Rahmetli Başbakan Necmettin Erbakan’a, 28 Şubat Post modern darbesiyle neler yapıldığını hepimiz hatırlıyoruz. Tüm bu yaşananları unutmadan, üzerimize düşeni yapmalıyız.”
‘15 Temmuz’un birlik ruhuyla ‘Cumhurbaşkanlığı Sistemini’ anlatın’
İl Başkanımız Dr. Selim Temurci sözlerini şöyle tamamladı: “Bizler, bir bütünün parçalarıyız. Kürt’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, Arap’ıyla, Türk’üyle, Alevi’siyle, Sünni’siyle hepimiz biriz ve kardeşiz. Toplumu kucaklayacağız ve referandumun getirdiği ‘Cumhurbaşkanlığı Sistemini’ anlatacağız. 15 Temmuz’un birlik ruhuyla ‘Cumhurbaşkanlığı Sistemini’ anlatın. 7 Ağustos Yenikapı mitingindeki birlikteliğimizde yaşadığımız ruhla anlatın. Bir daha bu ülkede, anayasa kitapçıkları fırlatılarak; krizler üretilmesin diye ‘Evet’ diyeceğimizi anlatacağız. Bir daha 7 Haziran sonrası yaşanan fetret dönemini yaşamayalım diye ‘Evet’ diyeceğimizi anlatalım. Biz bu referandumu, Recep Tayyip Erdoğan için değil; milletin geleceği için, demokrasimiz için yapıyoruz. Milletin egemenliğinin tesisi için ‘Evet’ diyeceğimizi anlatalım. İstikrarın, devamı için; demokrasinin kurumsallaşması için ‘Evet’ diyeceğimizi anlatalım. Bunlar Şişli’de ve İstanbul’da; milletin değerleriyle sorunu olmayan herkese ve her kesime anlatılmalıdır. İnşallah 16 Nisan akşamında, zaferimizi kutlamak için bir araya geliriz.”
İl Başkanımız Selim Temurci, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. İl Başkanımızın mesajı şöyle:
“Hiç şüphesiz bir toplum kadını ve erkeğiyle bir bütündür. Özgürlük, hak, hukuk gibi kavramlar nasıl cinsiyete göre ayrıştırılamazsa, toplumsal mutluluk ve huzur da toplumun tamamını kuşatan bir anlama sahiptir.
Kadınlarını yeterince mutlu ve huzurlu kılamamış toplumların erkekleri de huzurlu ve mutlu olamaz. Dolayısıyla, kadınlarımızın daha mutlu, daha özgür, daha güvencede olduğu bir hayat, kadın-erkek hepimizin daha mutlu olacağı bir dünyadır.
Daha da net söylersek; bir ülkede kadının toplumsal statü ve konumu, o ülkenin medeniyetten aldığı nasibin de ta kendisidir.
Kadınlarımız gülümsedikçe hayat gülümseyecektir. Kadınlarımız gözlerindeki sevinç hayatın sevinci, kadınlarımızın hüznü hayatın hüznüdür.
Hatta bir adım daha ileri gederek şunu söyleyebiliriz ki, bir toplumda işlev açısından kadınların gördüğü görevler, erkeklerinkinden bile daha kapsamlıdır. Çünkü kadınlar, aynı zamanda erkeklerin de büyütüldüğü ve kişiliğinin biçimlendiği bir kucak, bir ocaktır.
Bir söz vardır, ne güzeldir; “Bir erkeği eğitirsen bir insanı eğitmiş olursun, bir kadını eğitirsen bir toplumu eğitmiş olursun!”
Toplumsal yaşamın her kademesinde her zaman önemli roller üstlenmiş kadınlarımız, üstün bir fedakârlık, zarafet ve feragat duygusu içinde yaptıkları çalışmalarla, ülkemizin her alanda kalkınmasında her zaman asla yadsınamayacak büyük bir payın sahibi olmuşlardır.
Bizim kültür ve medeniyet dünyamızda kadın her zaman sitayişle söz edilen yüksek bir konumun, her kelimenin özenle seçildiği bir saygınlığın ve her alanda hürmetle bezeli bir önceliğin adıdır.
Nitekim bu bağlamda dilimize yerleşmiş “Kadın eli değmek” tabiri, her zaman bir estetiğin, bir tekâmülün, bir tertip ve düzenin, bir olgunlaşma ve bereketin adı olmuştur.
Siyasetten ekonomiye, eğitimden sağlığa, sanattan edebiyata, hayatın hiçbir alanını kadınsız tasavvur edemez, kadınsız anlamlandıramaz, kadınsız inşa edemeyiz.
Kadınlar tarihsel süreç içinde çok acılar yaşadılar.
Dürüst olmak gerekirse, bugün “Kadınlar Günü” diye bir gün varsa, bu bile aslında dünyanın insani mahcubiyetinin bir göstergesidir.
Modern dünyada kadınların yaşadıkları birçok sorun maalesef sürüp gidiyor.
Bugün kadın dünyanın birçok yerinde ucuz emek deposu, evde yaptığı yığınla iş, işten bile sayılmayan bedava emekçi olarak görülüyor.
Kadın bedeni, günümüzde, tarihin belki de hiçbir döneminde olmadığı kadar ticari bir meta, bir reklam malzemesi, bir cinsel sömürü objesi olarak istismar ediliyor.
Kadınlar sadece fiziki değil, psikolojik ve ruhsal şiddete de maruz kalıyorlar ki, bu şiddet yer yer diğerinden bile daha tehlikeli olup ve daha sürekli bir mahiyet arz ediyor.
Mutlulukla kaydetmeliyim ki; AK Parti’nin 15 yıllık iktidarı süresince kadın hakları ve kadının toplumsal statüsünün yükseltilmesi adına yaptığı düzenlemeler, gerçek bir reform niteliğindedir.
Elbette daha yapılacak çok iş, atılacak çok adım var.
İnşallah bütün engelleri birer birer aşacak ve kadınlarımıza daha aydınlık bir gelecek, daha mutlu bir hayat sunabilmek için mücadelemize kesintisiz devam edeceğiz.
Bir gerçeğin şuurundayız;
Eğer bugün Türkiye 15 yıl öncesine göre her alanda çok büyük bir değişim, dönüşüm, kalkınma ve ilerlemeyi başarmışsa, bunda aslan payı kadınlarımıza aittir.
Bu ülkede her türlü hak ve özgürlük mücadelesinde kadınlar vardı. Bu ülkede statükoları kadınlar değiştirdi. Bu ülkede tiranlığın ve zulmün tosladığı en sağlam kale kadınlarımız oldu.
Bu ülkede yaşanan birçok haksızlığın izalesini, kadınlarımızın mücadelesine, gözyaşlarına, dualarına ve hançerelerini yırtarcasına ortaya koydukları mazlumiyete borçluyuz. Direnme ruhuna borçluyuz. Davasına olan bağlılık ve sadakatine borçluyuz. Kardeşlik ve bir arada yaşama kültürümüze sağladıkları fedakar katkılara borçluyuz.
Ne zaman ülkenin aydınlık geleceği adına bir rol üstlenmeleri gerekse, gözlerini kırpmadan her türlü fedakarlığı sergileyen, ev ev, sokak sokak dolaşarak hakkı ve hakikati anlatan kadınları selamlıyorum. Ülkenin her köşesine özgürlük ve hak mücadelesinin zarafetini, nezaketini ve bereketini götüren kardeşlerimi selamlıyorum. Kadınsız bir siyaset, kadınsız bir demokrasi, kadınsız bir eğitim, kadınsız bir hukuk ve adalet olamayacağını bu milletin şuuruna nakşeden kadınları selamlıyorum.
Nasıl bu zamana kadar yaşadığımız birçok değişimin asıl kahramanları kadınlar olduysa, bundan sonra gerçekleştirmeyi umduğumuz en güzel hedefler de yine en başta kadınlarımızın eseri olacaktır. İnşallah 16 Nisan’da Türkiye’nin yepyeni bir sisteme Evet demesinde de aslan payı yine kadınlarımıza ait olacaktır.
Tarihi bir dönemden geçiyoruz. 16 Nisan herhangi bir partinin ya da partilerin değil, Türkiye’nin aydınlık geleceğini oylayacağımız bir gündür.
Hepimiz biliyoruz ki; bizdeki parlamenter sistem sürekli kriz ve istikrarsızlık üretip vesayet düzenini sürdürecek şekilde dizayn edildi. Bu ülkede bütçe açığı gibi hep bir “demokrasi açığı” yaşandı. Her zaman “Kayıt dışı egemenlik” kullananlar oldu. Bu da yıllarca ülkemizi geri bıraktı.
Bundan en büyük mağduriyeti ise kadınlarımız yaşadı. Kimi zaman yaşam biçimlerinden, kimi zaman kılık kıyafetlerinden, kimi zaman cinsiyetlerinden dolayı çok ağır bedeller ödeyip, bitip tükenmeyen ekonomik krizlerle, yokluk ve kuyruklarla boğuştular. Bir yanda kaynamayan tencereleri, bir yanda terörün çocuklarına getirdiği güvensizlik ortamını düşünerek çok acılar yaşadılar.
İnşallah 16 Nisan’da kadınlarımız bir devri kapatıp istikrara, refaha, huzura ve aydınlığa giden yepyeni bir dönemin en büyük belirleyicisi olacaklardır.
Daha adil, daha güzel, daha yaşanası ve insanlık onuruna layık bir dünya adına, bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve esenlik diliyorum.”
İstanbul İl Başkanımız Dr. Selim Temurci, Atatürk Havalimanı’nda Taksiciler Kooperatifi esnafını ziyaret etti.
İl Başkanımız Selim Temurci, Atatürk Havalimanı’nda Taksiciler Kooperatifi’ni ziyaret ederek, taksici esnafının sorunlarını dinledi. Başkan Dr. Temurci, Bahçelievler Seçim Koordinasyon Merkezini de (SKM) ziyaret ederek partililere, “Vatandaşlarımızı Cumhurbaşkanımızın selamı ile arayın” tavsiyesinde bulundu.
İl Başkanımız Temurci, Atatürk Havalimanı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı uğurladıktan sonra havalimanındaki Taksiciler Kooperatifini ziyaret etti. Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can ve üyelerinin karşıladığı İl Başkanımız, burada taksici esnafının sorunlarını dinledi. Müşterilerle yaşanan kısa mesafe sorununu da dinleyen Temurci, İstanbul’da uygulanmaya başlanan indi-bindi ücreti hakkında da taksici esnafıyla görüştü. Esnafla güncel konuları da değerlendiren Başkanımız Dr. Temurci daha sonra vedalaşarak kooperatiften ayrıldı.
“Cumhurbaşkanı selamı” tavsiyesi
Taksici esnafının sorunlarını dinlemesinin ardından Başkanımız Dr. Temurci, Bahçelievler Seçim Koordinasyon Merkezi’ni de ziyaret etti. AK Parti Bahçelievler İlçe Başkanımız Zülküf Türkoğlu, ilçe yönetimi ve partililerin karşıladığı İl Başkanımız, çalışmalar hakkında bilgi aldı. SKM’de kadın kollarını da ziyaret eden Temurci, evlere gidip tek tek konuşmaktan başka çare olmadığını belirterek, evlerde oturup sohbet edilmesi gerektiğini ifade etti. Kadın kolları üyesi bir teşkilat mensubunun Başkanımız Dr. Temurci’ye, CHP’li bir bayanın evine gidip “evet” için ikna ettiği olayı anlatması, memnuniyetle karşılandı. Ardından SKM’deki diğer birimleri gezen İl Başkanımız Dr. Selim Temurci, ev sohbetlerinin arttırılması ve vatandaşın kafasındaki soruların çözülmesi gerektiğini belirterek, “Cumhurbaşkanının partiyle ilişiği yok diye bir şey yok. Bu bir referandum ve Cumhurbaşkanlığı sistemini oylayacağız. O yüzden Cumhurbaşkanımızın selamı ile arayın, halkımızın kurucu liderimize olan sevgi ve bağlılığı bizim için çok önemlidir” dedi.
SKM’deki çağrı merkezi ve gençlik kollarını da ziyaret eden İl Başkanımız, daha sonra yönetim ile hatıra fotoğrafı çekilerek binadan ayrıldı.

