Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Başkan Remzi Aydın, başarılı öğrencileri ödüllendiriyor

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, okullarda düzenlenen programlarda, öğrencilere eğitim desteklerini kendi eliyle takdim etti.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, okullarda düzenlenen programlarda, öğrencilere eğitim

 Sosyal Belediyecilik anlamında tüm belediyelere örnek teşkin eden projeleri birbiri ardına hayata geçiren Eyüp Belediyesi lise son sınıf öğrencilerine yönelik eğitime destek kampanyasına devam ediyor. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, okullarda düzenlenen programlarda, öğrencilere eğitim desteklerini kendi eliyle takdim etti.

Gençlere ve eğitime büyük önem veren, desteklerini gençlerden ve eğitimden esirgemeyen Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, bu konuda birçok önemli projeyi hayata geçirdi.

Bu projelerden biri olan “Destek Bizden, Başarı Sizden” kampanyası öğrencilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Eyüp Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen kampanya kapsamında Başkan Remzi Aydın, üniversiteye hazırlanan lise son sınıf öğrencilerine eğitim desteklerini birer birer dağıtıyor.

Kampanya bu yıl Refhan Tümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, Başkan Remzi Aydın’ın katılımıyla düzenlenen bir programla başladı. Programda yaptığı konuşmada Başkan Aydın; “Bu parayı eğitiminize harcayacaksınız. Bizimde sizin eğitiminize bir katkımız olsun istiyoruz” dedi.

Öğrencilere yönelik desteğin bununla bitmeyeceğinin atını çizen Başkan Aydın; “Sizleri düzenlediğimiz kültürel gezilere götüreceğiz, Yüksek Hızlı Tren ile Konya gezimize de götüreceğiz. İsteğimiz sizlerin en iyi eğitimi almanız, yarınlarda daha huzurlu bir ülkede yaşamanız. Eğitimleriniz tamamlayarak çok daha iyi iş imkanlarınızın olması temennimiz. Bütün çabalarımız bunun için” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Başkan Aydın öğrencileri yanına çağırarak eğitim desteklerini verdi. Öğrenciler de Başkan Aydın’a, eğitime verdiği destekler nedeniyle teşekkür etti. Başkan Remzi Aydın bu yıl kampanya süresince ilçede bulunan 13 lisenin son sınıfında okuyan toplam 3 bin 136 öğrenciye eğitim desteği verecek.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Simurg Karadolap Bilgi Evi’ni ziyaret etti. Enstrüman atölyesinde Başkan Aydın’a Bilgi Evi öğretmenleri tarafından bir bağlama hediye edildi.

Başkan Remzi Aydın Simurg Karadolap Bilgi Evi ziyareti öncesi parkta vatandaşlarla sohbet etti. Sohbet sırasında parkta bulunan çocuklardan biri koşarak Başkan Aydın’ın yanına gelerek sarıldı. Küçük çocuğun bu samimi davranışı karşısında Başkan Aydın’da küçük çocuğu öperek teşekkür etti.

Ardından Karadolap Bilgi Evi’nde enstrüman atölyesine giren Başkan Remzi Aydın burada öğrencilerin hazırladığı mini konseri izledi. Kendisine öğretmenler tarafından bir bağlama hediye edilen Başkan Aydın teşekkür ederek en kısa zamanda bağlama çalmayı öğrenmeye çalışacağını söyledi.

Karadolap Bilgi Evi’nde diğer atölyeleri de dolaşan Başkan Aydın, öğrenciler tarafından yapılmış birbirinden güzel çalışmaları inceledi. Ziyaret sonunda ise öğrenci ve öğretmenleri tebrik ederek birlikte fotoğraf çektiren Başkan Aydın, çalışmalarını yakından takip edeceğini söyledi.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın ödüllü projesi Simurg Bilgi Evleri ve Gençlik Merkezleri’nin “Evde Değerler Eğitimi” etkinlikleri devam ediyor. Eğitimlerde çocuklar hem sosyalleşiyor, hem de kişisel gelişimlerini tamamlıyor. Başkan Remzi Aydın’da eğitimlerin verildiği evleri ziyaret ederek, çocuklarla ve velilerle konuşuyor, eğitimler hakkında konuşuyor.



Eyüp Belediyesi Simurg Bilgi Evleri ve Gençlik Merkezleri “Evde Değerler Eğitimi”ne katılım her geçen gün artarak devam ediyor. Bu eğitimler sayesinde Eyüplü çocuklar sorumluluk sahibi, özgüvenli, bilinçli ve güzel ahlaklı bireyler olarak yetişiyor.



İlkokul öğrencilerine yönelik “Eğitim Evde Başlar” bilinciyle hareket eden, Simurg çalışmasının bir parçası olan “Evde Değerler Eğitimi” 30 grup halinde Eyüp Merkez, Yeşilpınar, Akşemsettin, Esentepe, Düğmeciler, Işıklar Köyü, Silahtarağa, İmar Blokları ve Otakçılar mahallelerinde yürütülüyor.

Her hafta farklı bir öğrencinin evinde Cumartesi günleri 6 ve 10 kişilik gruplar halinde toplanan çocuklar, el sanatları, boyama, akıl oyunları, karakter gelişimi, ibadet, siyer, peygamberlerin hikayeleri ve Kur’an-ı Kerim eğitimleri alıyorlar. Çocuklar bu sayede hem sosyalleşiyorlar, hem de kişisel gelişimlerini en güzel şekilde tamamlama fırsatı buluyorlar.



Eğitimi evlere taşıyarak rahat ve sıcak bir ortam oluşturan Eyüp Belediyesi’nin uyguladığı ikram saatleri ile çocuklar paylaşmayı, misafir kültürünü ve sofra adabını yaşayarak öğreniyor. Her grup üyesi belirli aralıklarla sırayla birbirlerini kendi evlerine davet ederek, mahalle kültürünün yeniden canlanması ve güçlenmesine katkıda bulunuyor.

SÜRPRİZLERLE KARŞILIYORLAR

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’da, eğitim verilen öğrencilerin evlerine konuk olarak bir yandan derslere katılıyor, bir yandan da çocuklarla sohbet ederek eğitimlerle ilgili düşüncelerini soruyor. Bazı ziyaretlerinde ise minik öğrenciler Başkan Remzi Aydın’ı sürprizlerle karşılıyorlar. Bazen de yaptıkları çalışmaları Başkan amcalarına gösteriyorlar.

Veliler, ev ortamında verilen eğitimler sayesinde çocuklarında olumlu yönde gelişmeler olduğunu belirterek, bu eğitimin faydalarını Başkan Aydın ile paylaşıyorlar. Öğrenciler ve veliler kendilerine bu tür bir eğitim imkanı sağladığı için Başkan Remzi Aydın’a teşekkür ediyorlar.