Türkiye U-17 ve U-15 Şampiyonası’na katılan Göktürk Saray ve Öz Alibeyköy Spor Kulüpleri ile Göktürk Spor Tesisleri’nde yapılan programa katılan Başkan Remzi Aydın kulüplere başarılar diledi. Programa Başkan Aydın’ın yanı sıra Eyüp Kulüpler Birliği Başkanı Metin Çırpan ve kulüp yöneticileri de katıldı. Başkan Aydın, konuşmasında amatör spor kulüplerine verdikleri desteğin süreceğini, spora ve sporculara yeni imkânlar sunmak için birlikte yapılacak tüm çalışmalara hazır olduklarını söyledi.
Sporun yaygınlaşması ve gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durmaları için yoğun çalışmaların devam ettiğini, ilçede sporu bir yaşam biçimi haline getirmeyi hedeflediklerini belirten Aydın, “Sağlıklı nesiller yetiştirmek, yetenekli çocuklarımızı ve gençlerimizi spora kazandırmak hepimizin görevi. Biz de spora ve sporcuya elimizden geldiğince katkıda bulunmaya çalışıyoruz” dedi.
Programda Başkan Aydın’a teşekkür eden Kulüp Başkanları ve yöneticileri, Türkiye’de sporun gelişmesi açısından bu tür desteklerin çok önemli olduğunun altını çizerek, “Sporun gerçek lokomotifleri yerel yöneticilerdir. Eyüp Belediyesi son yıllarda spor yatırımları adına önemli adımlar attı. Spora ve sporcuya yaptığı yatırımlarla yerel yönetimlere örnek oluyor. Belediye çoğu ilçeden daha kalabalık bir nüfusa sahip olan Eyüp’ün spor tesisi atılımları ve tesislerde yetiştireceği sporcular ile ülke sporuna büyük katkılar vereceği inancındayız”dediler. Sahada bir süre yöneticilerle sohbet eden Başkan Aydın daha sonra topun başına geçerek penaltı atışları yaptı ve sporculara malzeme desteği verdi.
Eyüp Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, yaşlılar haftasına özel gezi düzenleyerek Eyüplü yaşlılarımızı Hz. Yuşa Tepesi’ne götürdü.
Yuşa Tepesi’nde camide namaz kılan, Yuşa Hazretleri’nin türbesini de ziyaret ederek dua eden yaşlılar, Uzun Evliya ve Ak Baba türbelerine de gittiler. Eyüplü yaşlılar bu anlamlı ve güzel gezi için Eyüp Belediyesi’ne teşekkür ettiler.
Okullararası Yıldız Kız Futbol Takımı’nda İstanbul üçüncüsü olan Eyüp Prof. Kaya Gürsel Ortaokulu öğrencileri Başkan Remzi Aydın’ı ziyaret etti.
Okul Müdürü Ünsal Kolukırık, Beden Eğitim Öğretmeni Birol Yıldız ve öğrenciler Başkan Aydın’a eğitim ve spora desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.
Öğrencileri başarılarından dolayı tebrik eden Başkan Remzi Aydın da, “Başarılı gençlerimizin her zaman yanındayız.Gençlerimizin hem eğitimde hem de spor da başarılı olmaları için gerekli yatırım ve projeleri gerçekleştiriyoruz. Başarılı gençlerimiz hem Eyüp’ün hem de bizim gurur kaynağımız” dedi.
Prof. Kaya Gürsel Ortaokulu öğrencileri çiçek takdim ettikleri Başkan Aydın’la hatıra fotoğrafı da çektirdiler.
Eyüp Belediyesi Kültür Gezi Programı’na Bolu Göynük de eklendi. Eyüplüler, Edirne, Çanakkale, Bursa ve YHT ile Konya turlarına çıkabilmek için 8 Nisan 2016 tarihine kadar Beyaz Masa’ya kayıt yaptırabilecek.
Eyüp Belediyesi’nin artık geleneksel hale gelen kültür gezileri Nisan ayında başlıyor. Geçtiğimiz yıl Eyüp Sultan’dan Mevlana’ya Vuslat Yolculuğu bizzat Başkan Aydın tarafından hazırlanmış ve belediye oskarlarında ödüle layık görülmüştü. YHT ile Konya gezisinin yanı sıra Edirne, Çanakkale ve Bursa’ya bu yıl Başkan Remzi Aydın’ın talimatıyla Bolu Göynük de eklendi.
Eyüp Belediyesi’nin muhteşem gezileri Nisan ayında yeniden başlıyor. Edirne, Çanakkale ve Bursa gezilerine ek olarak Türkiye’de ilk kez Yüksek Hızlı Trenle Konya gezisini başlatan Başkan Remzi Aydın, 2016 gezi takvimine Bolu Göynük’ü de ekledi.
Akşemsettin Hazretleri’nin Türbesi’nin yer aldığı, mimarisi ile dikkat çeken tarihi Türk evleri ve muhteşem doğası ile Kentsel SİT Alanı ilan edilen Bolu’nun Göynük ilçesi mutlaka görülmesi gereken turistik mekanlar arasında yer alıyor. Göynük gezisinde Akşemsettin Hazretleri’nin türbesinden Zafer Kulesi’ne, camilerden tarihi hamamlara ve muhteşem mimarisiyle Göynük evlerine kadar keyifli ve bilgilendirici bir güzergah hazırlandı.
Geçen yıl başlayan ve Türkiye’de ilk kez Yüksek Hızlı Trenle yapılan kültür gezisi olma özelliği taşıyarak pek çok belediyeye de örnek olan Eyüp Sultan’dan Mevlana’ya Vuslat Yolculuğu da bu yıl yine devam ediyor.
Eyüplüler artık geleneksel hale gelen Edirne, Çanakkale ve Bursa gezilerine çıkarak bu şehirlerimizdeki tarihi, kültürel ve turistik mekanları gezme şansı elde edecek.
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, kültür gezilerinin memmuniyet oranının oldukça yüksek olduğuna dikkat çekerek,”Eyüp Belediyesi olarak bu çalışmalarımızda da diğerlerinde olduğu gibi vatandaş memnuniyetini en üst düzeyde sağlamaya çalışıyoruz. Çok keyifli, bilgilendirici geziler oluyor. Ata yadigarı şehirlere gidiyoruz. Konya’ya maneviyat dolu bir gezi gerçekleştiriyoruz. Bu yıl da inşaallah Göynük’e gideceğiz ve Akşemsettin Hazretleri’ni ziyaret etmiş olacağız” diye konuştu.
Eyüp Belediyesi’nin kültür gezilerine müracaat 8 Nisan tarihinde sona erecek. Gezilere katılmak isteyen vatandaşlar Eyüp Belediyesi Beyaz Masa birimine bizzat gelerek ya da 444 30 00 Çağrı Merkezi’ni arayarak kayıt yaptırabiliyor ya da detaylı bilgi alabiliyorlar.

