Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Bakan Ünal, Eyüp belediyesine teşekkür etti

Şeker Hayat ve ESER Standı İlgi Odağı Oldu.

Şeker Hayat ve ESER Standı İlgi Odağı Oldu.

 ‘Engelsiz Bir Dünya’ temasıyla, 600 markanın katılımı ile 900’ün üzerinde kültürel etkinliğin gerçekleştirileceği CNR Kitap Fuarı, kitapseverlerle buluştu. Açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın yaptığı fuara, 19 ülkeden 104 yayınevi katıldı. Eyüp Belediyesi de ‘Engelsiz Dünya Platformu’ kapsamında fuar içinde bir stant açtı. Bakan Mahir Ünal’ın ziyaret ettiğinde çok beğendiği Eyüp Belediyesi’ni bu anlamlı proje nedeniyle tebrik ettiği stant, diğer ziyaretçilerin de ilgi odağı oldu. ESER ve Şeker Hayat’ın özel çocuklarının el emeği ürünleri, büyük beğeni topladı. 

Eyüp Belediyesi’nin ESER ve Şeker Hayat projelerinde yer alan öğrencilerin el emeği göz nuru eserlerinin yer aldığı standı gezen Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, burada özel çocukların icra ettiği şarkıları dinledi. Bir süre ESER ve Şeker Hayat’ın özel çocukları ile sohbet de eden Bakan Ünal, “Her birinizi tek tek tebrik ediyorum. Derler ki; insanın en mutlu olduğu zaman, yeteneklerinin işlediği, çalıştığı zamandır. Şu anda sizin yetenekleriniz, maşallah tıkır tıkır çalışıyor. Kendinizi ifade etmek çok önemli, ben her birinizi tebrik ediyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum. Sayın Başkanımız Remzi Aydın beye teşekkür ediyorum. Sayın Başkan siz insanların kendilerini ifade etmesi, kendi yeteneklerini cari hale getirebilmeleri için bir zemin oluşturuyorsunuz. Tekrar teşekkür ediyorum” dedi. Bakan Ünal ayrıca Eyüp Belediyesi tarafından özel olarak hazırlanan ziyaretçi defterini imzaladı. 

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da fuar ile ilgili yaptığı konuşmada, “CNR kitap fuarının ayrı bir bölümünde engelsiz yaşam adı altında, engelli kardeşlerimize yönelik bir bölüm de açıldı. Değişik etkinlikler sergileniyor. Biz Eyüp Belediyesi olarak engelliler konusunda çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Emeklerimiz, gayretlerimizin boşa gitmediğini görüyoruz. Arkadaşlarımız burada bir stand açtılar. Biz de yaptığımız çalışmaları sergileme imkanı bulduk. Müzik orkestralarından el emeği ürünlerine, çocuk sepetlerinden seramiklere kadar çok geniş bir segmentte çalışmalarımız sergileniyor. Gurur verici bir çalışma. Umarım bu çalışmalarımız başkalarına da örnek olur yeni ufuklar açar” dedi. 

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ise, önceki günlerde İstanbul’da gerçekleştirilen Güneydoğu Avrupa Kültür Bakanları Konseyi Toplantısı’na Türkiye’nin başkanlık yaptığını anımsatarak, “Toplantının konusu kültürel mirasın korunması ve sürdürülebilirliğiydi. Somut kültürel mirası konuştuk, ama asıl kültürel miras bence somut olmayan kültürel miras, yani insanlığın üzerinde yükseldiği evrensel değerlerdir yani muhafaza etmemiz gereken, kalbimizdeki iyilik duygusudur” diye konuştu. 

İstanbul Valisi Vasip Şahin de “Başta Basın Yayın Meslek Birliği olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Sayın Bakanımıza da Kültür Bakanlığı olarak yanımızda bulundukları ve verdikleri destek için ayrıca şükranlarımızı arz ediyorum. Yazma eylemi başlamış ve okuma yazma faaliyetlerinin birbirini takip etmesi bugünkü bilgi birikimini oluşturmuştur. Dolayısıyla bu fuarlar aslında bu bilgi birikimin sergilendiği, okuyucusuyla, ilgilisiyle buluştuğu, belki bir yerde bayramlaştığı, bayram yaptığı, birbirine söz verdiği, birbiriyle ahitleştiği mekanlardır. Bu anlamıyla bu fuara bizim valilik olarak destek vermekten başka yapabileceğimiz daha önemli bir görevimiz yoktu. Onun için bir de stant açtık, bütün katılımcıları bu standı görmeye davet ediyor, önerilerini ve eleştirilerini sunmalarını bekliyoruz” dedi. 

400 BİN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR 

Pozitif Fuarcılık AŞ Genel Müdürü Mustafa Tokatlı da fuara ilişkin şu bilgileri verdi:

“Bu yıl üçüncüsünü açtığımız fuara 600’ün üzerinde marka katılıyor. Fuarın onur yazarı ise Prof. Dr. Semavi Eyice. Fuarı 400 bin kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz. 25 bin metrekarelik alanda gerçekleştirdiğimiz fuara Arjantin, Almanya, İngiltere, Arnavutluk, Meksika ve Bolivya’nın da aralarında yer aldığı 19 ülkeden 104 yabancı yayınevi katılıyor. Anadili Arapça olan Suudi Arabistan, Filistin, Yemen, Tunus, Ürdün, Yemen ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndense 85 yayıncı fuarın Arap yayıncılığı özel bölümünde yer alıyor.” 

Konuşmaların ardından Engelsiz Dünya Platformu’nun stantlarının açılışını yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, “Engelsiz Dünya Gönüllüsü” eğitim programına kayıt olarak, aldığı on dakikalık eğitimin ardından gönüllülük sertifikası aldı.

Güncelleme Tarihi : 04.03.2016

Eğitime ve gençlere verdiği önemle dikkatleri üzerine çeken Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp’teki tüm okulları ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle sohbet etmeye, onların dilek ve şikayetlerini dinlemeye devam ediyor.

Başkan Aydın’ın bugünkü durağı Topçular Mahallesi’ndeki Topçular İlköğretim Okulu’ydu. Başkan Aydın, Okul Müdürü Kadir Gökçegöz ile beraber öğrencilerin eğitim-öğretim durumu ve aile sorunlarını rehber öğretmenler ve okul aile birlikleriyle münazara etti. Öğrencilerin sorunlarının çözüme kavuşturulması için gereken tüm desteği vereceklerini ifade eden Başkan Remzi Aydın, sınıfları dolaştı, derslere katıldı ve öğrenciler sohbet etti.

Her gün bir mahalleyi ziyaret ederek vatandaşlarla, esnaflarla sohbet eden, onların sorun ve dileklerini dinleyen Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, bu kez Akşemsettin Mahalle sakinleriyle buluştu.

Başkan Remzi Aydın, Akşemsettin Mahalle Muhtarı Hakan Demir eşliğinde esnaf ziyareti sonrası Muhtarlık binasına giderek mahalledeki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Öte yandan Güzeltepe Mahallesi’nde ikamet eden 84 yaşındaki Seyfettin Çınar’ın Akşemsettin Mahallesi Veysel Karani Camii’ndeki cenazesine katılan Başkan Aydın, Çınar’ın ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileyerek taziye ziyaretinde bulundu. 

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Akşemsettin Simurg  Bilgi Evi’ni ziyaret etti. 

Çocuklar ve gençlerle ilgili olan bu tür projelere önem verdiğini belirten Başkan Remzi Aydın, her fırsatta onlarla bir araya gelmekten çok memnun olduğunu söyledi. Başkan Aydın, “Çocuklar ve gençler bizim en önemli yatırımımız. Çalışmalarını yakinen takip ettiğim Bilgi Evleri’nde görev yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Çok yakın zamanda başka mahallelerimizde de Bilgi Evleri ve Gençlik Merkezleri açacağız. Bu yeni açacağımız merkezlerde özellikle kültür ve sanat ağırlıklı çalışmalar yapacağız” dedi. 

Akşemsettin Bilgi Evi öğretmenleri de Başkan Aydın’a teşekkür ederek, çocuklara ve gençlere verdikleri eğitimlerin onların okuldaki başarılarını ve performanslarını artırdığını söyledi. Simurg Bilgi Evleri’ndeki çocuklar büyük ilgi gösterdikleri Başkan Aydın’la hatıra fotoğrafı da çektirdiler.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, sivil toplum kuruluşları ve dernekleri ziyaret ederek vatandaşlarla fikir alışverişinde bulunmaya devam ediyor.  

Başkan Aydın, son olarak dernek ziyaretleri çerçevesinde Akşemsettin Mahallesi Gümüşhane  Yaylım Köyü Derneği’ni ziyaret etti. 

Dernek başkanları ve yöneticilerle bir araya gelen Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, gönül birliği ile sağlam köprüler kurduklarını belirterek, “Hemşehri derneklerimizin düzenlemiş olduğu bu programlar bizleri bir araya getiriyor, kaynaştırıyor. Dernek temsilcilerimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.