Arnavutköy Belediyesi tarafından organize edilen Bilim, Kültür ve Sanat Günleri’nin bu sene 2.si, Hasan Doğan Stadyumu’nda gerçekleştirildi. Arnavutköy Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi ve TÜGVA Arnavutköy Temsilciliğininde yer aldığı Bilim, Kültür ve Sanat Günleri’ne 40 okul katıldı.
Bilim Kültür ve Sanat Günleri programına, Arnavutköy Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Garnizon Komutanı Albay Mehmet Yorgancı, Arnavutköy Belediye Başkan Vekili Hakan Şişman, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.
Bilim Kültür ve Sanat Günleri Programı, TÜGVA Arnavutköy Medeniyet ve Düşünce Kulübü ile Medeniyet ve Değerler Kulübü öğrencilerinin “Peygamber Efendimizden Hatıralar” adlı kitabı okumasıyla başladı. 5 bin kişi ile 5 dakika Arnavutköy Okuyor sloganıyla kitap okuma etkinliği, Arnavutköy rekoru kırdı.
Programda İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci ve Arnavutköy Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptılar.
Protokol konuşmalarının ardından öğrencilerin hazırladıkları folklor gösterileri beğeniyle izlendi. Türkiye ve Avrupa çapında derece elde eden öğretmen ve öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve okulların ürettiklerinin sergilendiği sergi açılışının gerçekleştirilmesiyle program sona erdi.

