Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Arnavutköy de kültür ve medeniyet etkinlikleri kutlanıyor

Arnavutköy Belediyesi kültür ve medeniyet etkinliklerini kutladı.

Arnavutköy Belediyesi kültür ve medeniyet etkinliklerini kutladı.

 Arnavutköy Kültür ve Medeniyet Derneği Çanakkale’de

Arnavutköy Belediyesi tarafından düzenlenen “Çanakkale Zaferi’nin 100.Yılı” etkinlikleri kapsamında, Tarihi Yarımada gezileri devam ediyor.

Arnavutköy Kültür ve Medeniyet Derneği yaklaşık 45 kişilik bir gurupla Çanakkale’yi gezdi. Geziye, Arnavutköy Kültür ve Medeniyet Derneği Başkanı İlkay Sarı, yönetim kurulu üyeleri ve dernekte eğitim alan çok sayıda öğrenci katıldı.      

İstanbul’dan Çanakkale’ye giden Arnavutköy Kültür ve Medeniyet Derneği yönetim kurulu ve öğrencileri, rehber eşliğinde gün boyu şehitlikleri gezerek, bölgenin manevi havasını yaşadılar. Namazgâh Tabyaları, Mecidiye Tabyaları, Seyit Onbaşı Anıtı, Gerçek Şehit Anıtı, Soğanlı Dere Şehitliği, Alçıtepe Şehitliği, Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş Anıtı, 57. Alay Şehitliği, Arıburnu ve Conkbayırı’nı adım adım gezen gençler, duygu dolu anılarla İstanbul’a döndüler.

Geziye katılan gençler; hayatlarını hiçe sayarak Türk Milleti’nin kaderini değiştiren ve üzerinde yaşadığımız toprakları vatan yapan, atalarımızın kahramanlık mücadelelerini yerinde görme fırsatı buldular. Geziden memnun ayrılan dernek yönetimi ve öğrenciler, Çanakkale Gezisini düzenleyen Arnavutköy Belediye Başkanlığına teşekkür ettiler.

Arnavutköy’de Erzurum Tanıtım Günleri
Arnavutköy Belediyesi ve Arnavutköy Erzurumlular Platformu tarafından, “Erzurum Tanıtım Günleri” etkinliği düzenlendi.

Arnavutköy Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe, Arnavutköy’de yaşayan Erzurumlular yoğun ilgi gösteriyor. Panayır alanına çevrilen meydan, vatandaşların akınına uğruyor.

    

Erzurum Bar  Oyunu, Vatandaşları Büyüledi

3 gün sürecek olan “Erzurum Tanıtım Günleri” Erzurum Bar Ekibinin gösterisi ile başladı. Arnavutköy Belediyesi ve Arnavutköy Erzurumlular Platformu tarafından organize edilen Erzurum Tanıtım Günleri, her gün farklı bir etkinliğe sahne olacak.

Erzurum Tanıtım Günleri etkinliğine; Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, AK Parti Arnavutköy İlçe Başkanı Ercan Üner, Erzurumlular Platform Başkanı Sıbgatullah Şahin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşma yapan Erzurumlular Platform Başkanı Sıbgatullah Şahin: “Bizler doğarken milletimizi, cinsiyetimizi seçme şansına sahip değiliz.  Kimimiz Türk doğuyor, kimimiz Kürt. Kimimiz alevi doğuyor. Kimimiz Sünni. Kimimiz siyah, kimimiz beyaz. Biz yaradılış gereği Rabbimizin bir hediyesi olarak kabul ediyoruz. Bizler Erzurumlu yaratılmayı, Palandöken’in karlarıyla yoğurulmayı, Allah’ın bize bir ihsanı olarak kabul ediyoruz. Bu bağlamda Erzurumlu olmak şerefli olmaktır. Erzurumlu olmak mert olmak, cesur olmaktır. Erzurumlu olmak haysiyetli olmak, şerefli olmaktır. Erzurumlu olmak yeri  geldiğinde şerefi için namusu için Nene Hatun gibi olmaktır. Erzurum esasen küçük bir Türkiye’dir. Türkiye’nin bir mozaiğidir.  Kürdiyle, Türküyle, Alevisiyle, Sünnisiyle küçük bir Türkiye’dir, Erzurum. Madem kardeşiz, madem bize kardeş olmak emrediliyor o zaman sevgi ve saygı ve hoşgörü içinde olmak zorundayız.  Biz bir birimize hoşgörülü olursak esasen bizim çözümü gerektirecek, sorunumuzda olmayacaktır. Milletimiz güzel günlerden geçiyor. Daha güzel günler milletimiz bekliyor. Konuşmamı burada tamamlarken, değerli büyüğüm Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı’ya teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı: “ Çok yakın zamanda bu meydan da Arnavutköy Giresunlular Derneği ile  Karadenizli vatandaşlarımızla buluşmuştuk. Karadeniz’in sembolü olan Hamsi gününü organize ederek, güzel bir günü vatandaşlarımızla beraber geçirmiştik. Bugün ise Arnavutköyümüzde nüfus sıralamasında 1. sırada yer alan Erzurumlu vatandaşlarımızın etkinliğindeyiz. Erzurum kültürünü bize anlatan, Erzurum’a ait yöresel değerleri bize tanıtan Erzurumlular tanıtım gününde bir aradayız.  

Aslında kendi değer ve kültürümüzü burada birkaç günde olsa yaşama fırsatı bulacağız. Değerlerimizi bir başkasına anlatacağız ve paylaşacağız. Kardeşlik ortamını bozmadan, bir olacağız birlikte olacağız” diye konuştu.

Protokol konuşmalarından sonra Erzurum Tanıtım Günleri; Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, AK Parti Arnavutköy İlçe Başkanı Ercan Üner, Erzurumlular Platform Başkanı Sıbgatullah Şahin’nin kurdeleyi kesmesi ile başladı.

Kurdele kesildikten sonra Belediye Başkanı Haşim Baltacı, AK Parti Arnavutköy İlçe Başkanı Ercan Üner ve Erzurumlular Platform Başkanı Sıbgatullah Şahin stantları gezdi.

Çanakkale Geçilmez
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü’nün 100.  yılı etkinlikleri, Arnavutköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle gerçekleştirildi.    

Hadımköy Şehitliği’nde düzenlenen çelenk sunma programından sonra, Arnavutköy Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma” programına geçildi. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Program, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Hatice Yılmaz günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmasıyla devam etti. Çanakkale Savaşı’nda çekilmiş “Gerçek Görüntüler” adlı sinevizyon gösterisi, programa katılan tüm vatandaşlara duygusal anlar yaşattı.

Arnavutköy İlçesi Türkçe ve Edebiyat Öğretmeni Sema Aydoğan, Gözde Altın, Esra Özbek, Selman Irmak ve Elif Hayta’nın hazırladığı ve Örfi Çetinkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  öğrencilerinin oynadığı “Çanakkale Geçilmez” adlı tiyatro oyunu seyirciler tarafından beğeni ile seyredildi.

Program sonunda ise Çanakkale Şehitlerini Anma ve Deniz Zaferi’nin etkinlikleri kapsamında ilçemizde düzenlenen liseler arası resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kompozisyon, şiir ve resim dalından üçüncü olan öğrencilere Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, ikinci olan öğrencilere Garnizon Komutanı Hava Savunma Albay Mehmet Yorgancı ve birinci olan öğrencilere ise Arnavutköy Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu ödüllerini takdim etti. 

“Arnavutköy Belediyesi 1. Kitap Fuarı” Vatandaşlar ile Buluştu
Arnavutköy Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen kitap fuarı, kapılarını vatandaşlara açtı. Kitap fuarında Usta yazarlardan Nuri Pakdil, Sinan Yağmur, Ender Saraç, Abdurrahman Dilipak, Nehir Aydın Gökduman ve Turanşah Tümer vatandaşlarla buluştu.

Arnavutköy Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen kitap fuarı “ Çanakkale Zaferi 100. Yıl” teması ile açıldı.

     

Arnavutköy Belediyesi Sanat Galerisi’nde açılış gerçekleştirilen fuara, Arnavutköy Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Garnizon Komutanı Hava Savunma Albay Mehmet Yorgancı, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, usta yazarlar, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Arnavutköy Belediyesi tarafından organize edilen kitap fuarı; Arnavutköy Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Garnizon Komutanı Hava Savunma Albay Mehmet Yorgancı, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, Usta Yazarlardan Nuri Pakdil, Sinan Yağmur, Ender Saraç, Abdurrahman Dilipak, Nehir Aydın Gökduman ve Turanşah Tümer’in kurdeleyi kesmesi ile kitap fuarı vatandaşlara açıldı.

Kitap Fuarının açılışını gerçekleştiren Başkan Baltacı, fuarı gezerek yayınevleri ve kitaplar hakkında bilgi aldı. Daha sonra yazarların yanına geçen Başkan Baltacı; yazarlar ile bir süre sohbet etti.

Arnavutköy’de Bir İlk

Arnavutköy Belediyesi tarafından organize edilen kitap fuarı 18 Mart- 05 Nisan  tarihleri arasında Arnavutköy Belediyesi Sanat Galerisi’nde kitapseverleri bekleyecek. 35 katılacağı fuarda; söyleşi, panel, çocuk etkinlikleri, sergi, imza günleri gibi birçok etkinlik düzenlenecek.

Eller Şehitler İçin Semaya Kalktı
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü’nün 100. yıl dönemi nedeniyle; Hadımköy Şehitliği’ne Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı tarafından çelenk sunuldu.  

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü’nün 100. yıl dönemi dolayısıyla, Hadımköy Şehitlikteki anıta; Arnavutköy Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Garnizon Komutanı Hava Savunma Albay Mehmet Yorgancı ve Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı çelenk sundu.
Hadımköy Şehitlikteki anıta sunulan çelenklerden sonra Aziz Şehitlerimiz için saygı atışı, bir dakikalık saygı duruşu ardından da İstiklal Marşı Okundu. Daha sonra ilçe Müftüsü Lütfi Öksüz tarafından Çanakkale Şehitlerimize dua edildi. Çelenk sunma töreninden sonra ise; Arnavutköy Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Garnizon Komutanı Hava Savunma Albay Mehmet Yorgancı ve Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı Hadımköy Şehitliği’nde yatan şehitlerimizin mezarlarına, karanfil bırakarak dualar ettiler.

Yaşlılar Moral Günü
Arnavutköy Belediyesi,  hizmet verdiği yaşlı ve engelli vatandaşlara moral günü düzenledi. Yaşlılar Haftası nedeniyle düzenlenen moral gününde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fasıl Gurubu da konser verdi.

Arnavutköy Belediyesi Yaşlı ve Engelli Gündüz Bakım ve Eğitim Merkezi,  açılışı gerçekleştirilen 03 Aralık 2013 tarihinden bu yana; yaşlılara yönelik evde bakım hizmetleri, yerinde bakım hizmetleri, ulaşım hizmetleri, sosyolog ve psikolog danışmanlık hizmetleri veriyor.

   

Arnavutköy Belediyesi Yaşlı ve Engelli Gündüz Bakım ve Eğitim Merkezi, yaşlı ve engeli vatandaşların her zaman yanında olup; güler yüzlü personelleriyle de yaşlı ve engelli vatandaşlara, aile sıcaklığında bir ortam sağlıyor. Toplumsal dayanışmanın önemli göstergelerinden birini sergileyen Yaşlı ve Engelli Gündüz Bakım ve Eğitim Merkezi çalışanları, yaşlı ve engelli vatandaşların karşılaşabilecekleri tüm sorunların üstesinden gelebilmeleri için elinden geleni yapıyor.

Arnavutköy Belediyesi Sosyal Tesisinde gerçekleştirilen moral gününe; Arnavutköy Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Garnizon Komutanı Hava Savunma Albay Mehmet Yorgancı, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, daire amirleri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Başkan Baltacı: “Toplumumuz Büyüklerine Karşı Saygılı”

18-24 Mart tarihleri arasında dünya genelinde kutlanan Yaşlılar Haftası, Arnavutköy Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerle de kutlandı.

Yaşlılar Haftasında konuşma yapan Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı: “Öncelikle burada bulunan bütün büyüklerimin ellerinden öpüyorum. Bizim çok değer verdiğimiz bir günü idrak ediyoruz. birbirinden güzel günler kutluyoruz şükürler olsun. tabi en büyük şükrüm Cenabı hakka; Özgür bir memlekette yaşadığımız için şerefle dalgalanan bir bayrağın altında yaşadığımız için” dedi.

Başkan Baltacı konuşmasına şöyle devam etti: “Binlerce yıllık geçmişe sahip bir medeniyetiz. Bu medeniyetimizin bize bir takım öğretileri var. Bunlardan bir tanesi de büyüklere saygıdır. Büyüklerimiz başımızın tacı, geçmişimiz ve her türlü saygıyı göstermemiz gereken bireylerdir. Toplumumuza baktığımızda hakikaten büyüklerimize karşı saygının önde geldiği bir anlayış var. Çünkü bizler, annemizden, babamızdan ve ecdadımızdan büyüklere saygılı davranılmasını öğrendik. Ancak zaman zaman şikayetler alıyoruz. Büyüklere karşı bir takım saygısızlıklar oluyor. Büyüklerimize saygılı davranılmasını hatırlatmak için bu tarz etkinlikler düzenleyerek, büyüklere karşı ahlaki tutumumuzu gözden geçirmeliyiz. Bu programın yapılış nedeni de aslında toplumsal duyarlılığa dikkat çekmek. Bunu öne çıkarmak. Bizler de büyüklerimize bu anlamlı haftada unutmayarak, saygımızın gereği merkezlerimiz de ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Arnavutköy Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Bu etkinliğe katılan çok değerli büyüklerimiz gerçi yaşlılık nüfus cüzdanıyla ilgili bir şeydir. Ama ben buradaki bütün büyüklerimizin gözlerinde o yaşla ilgili emareleri görmüyorum. Halen o gençlik yıllarında olduğu gibi çok şükür dinç ve dinamikler. Nasıl ki toprak olmadan ürün olmazsa analarımız babalarımız olmadan da evlat olmaz. Demek ki toprağın verdiğini ana babalarımızda güzel evlatlar yetiştirmek suretiyle veriyorlar. bu yaşa gelinceye kadar yoğurdukları hamurun içine alın terlerini dökmüş çocuklarına aş pişirirken onların her türlü meşakkatlerini kendi meşakkatleri bilmek suretiyle iyi bir evlat yetiştirmenin gururu ve mutluluğu bütün büyüklerimizin yüzlerine yansımış. Her şeyden önce bu memlekete hayırlı bir evlatlar yetiştirdikleri için tüm büyüklerimize şükranlar sunuyor. Bu vesileyle büyüklerimizi böyle bir günde anma yolunda bir etkinliği düzenleyen Belediye Başkanımız Haşim Baltacı’ya başta olmak üzere belediyenin tüm çalışanlarına şükranlarımı arz ediyor dedi.

Onlar Nereye Giderse Ben de Oraya Giderim

Arnavutköy Yaşlı ve Engelli Merkezi’ne (AYEM) bağlı, Yaşlı ve Engelli Gündüz Bakım ve Eğitim Merkezi’nde hizmet alan vatandaşlardan Nasuh Amca AYEM ile ilgili görüşlerini şöyle dile getirdi: “Allah razı olsun. Biz burada AYEM’e gidip, geliyoruz. Bizi götürüp, getiriyorlar. Yemek yemeye geliyoruz. Yiyoruz, içiyoruz ve  duşta yıkıyorlar. Biz AYEM’de öğlen yemeği ve sabah yemeği yiyoruz sonrada evlerimize bırakıyorlar. Sabah 9 da araba geliyor alıyorlar. Biz burada çayımızı içiyoruz, gazetemizi okuyoruz. Geldiğimizde bizi bütün ekip kapıda karşılıyor. İçeri gireriz çayımız, kahvemiz içer kahvaltımızı yaparız. Öğlen olur çeşit çeşit yemeklerimizi yeriz. Saat 2 de evlerimize gideriz. Yiyeceklerimiz koyulur. Ayakkabılarımızı çoraplarımızı, kıyafetlerimizi verirler. Böyle ilgili hiçbir yerde görülmemiştir. Bir personellerimiz var. Bu kadar insan olurlar. Hemşiremiz var, Allahı var bir tane onlar. AYEM’den gitsinler bende AYEM’den giderim. Onlar nereye giderse, bende oraya giderim” diyerek AYEM çalışanlarına sevgisi dile getirdi.

Protokol konuşmaları ve dilek ile temennilerden sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fasıl Gurubu konser verdi. Vatandaşlar fasıl eşliğinde eğlenme fırsatı  buldu.

Kültür Etkinlikleri Devam Ediyor
Arnavutköy Belediyesi düzenlediği kültür etkinlikleri kapsamında Türk Halk Müziği Sanatçısı Taner Can’ı   vatandaşlarla buluşturdu.     

Arnavutköy Belediyesi’nin her hafta sonu organize ettiği tiyatro ve konserlerle; 7 den 70’ e herkesin beğenisini topluyor. Mart  Ayı süresince düzenlenecek olan tiyatro ve konserler; her hafta sonu Arnavutköy Kültür Merkezi’nde seyirci ile buluşacak.

Pazar Günü düzenlenen Mart Ayı Kültür Etkinlikler kapsamında, Türk Halk Müziği’nin usta yorumcularından Taner Can sahne aldı. İki saat sahnede kalan sanatçı, vatandaşlara eşsiz bir gün yaşattı. 

Arnavutköy’de Bol Tiyatrolu Günler
Arnavutköy Belediyesi’nin düzenlediği Kültür Etkinlikleri kapsamında; Sakar Palyaçolar ve Boğaz Harbi 1915 tiyatro gösterimleri vatandaşlarla buluştu.

Arnavutköy Belediyesi tarafından organize edilen Mart Ayı Kültür Etkinlikleri kapsamında; bu hafta sonu düzenlenen tiyatro gösterimleri, vatandaşlar tarafından tam not aldı.

     

Çocuklar Tiyatro İle Buluştu

Cumartesi Günü Kültür Merkezi’nde Sakar Palyaçolar adlı çocuk tiyatrosu sahne aldı.  Kahramanımız Mıstık çok başarılı bir palyaçodur. Herkes tarafından çok beğenilir ve ilgi görür. Onun bu başarısını kıskanan yardımcısı Fıstık da Mıstık gibi başarılı olmak istemektedir. Fakat çok sakar olduğu için bir türlü başaramamaktadır. Mıstık ona destek olur.  Azimle yılmadan çalışan Fıstık ‘da başarı bir palyaço olur. Çocuklar tarafından beğeni ile seyredilen tiyatro gösterimi, ayakta alkışlandı.

Cumartesi son gösterim ise Boğaz Harbi 1915 yetişkin tiyatrosu, vatandaşlarla buluştu. Mehmet Akif Ersoy’ un Boğaz Harbi adlı şiirinden esinlenerek hazırlanan BOĞAZ HARBİ 1915 adlı tiyatro oyunu, üstadın şiir ziyafeti ile bütünleşip, Boğaz Harbi’nde yazılan onlarca destandan bir kaçının, sahneye aktarılmasıdır.

Alayın sucusu SAKA Hüseyin’in, bombalarının hedefe gittiğinden emin olmak için çatışmanın ortasında siperinden çıkan Yanyalı Hulusi’nin bir çok Boğaz Harbi neferinin, gösterdikleri insan üstü mücadelenin  küçük bir hatırlatması, seyirci ile buluştu.

Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği Boğaz Harbi 1915 yetişkin tiyatrosu, vatandaşlardan tam not aldı. Duygusal dakikalarında yaşandığı tiyatro gösteriminde oyuncular, seyirciler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı

İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü
Arnavutköy Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi (ARGEM) ile Arnavutköy Anadolu Lisesi, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Arnavutköy Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi (ARGEM) ile Arnavutköy Anadolu Lisesi, İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla Arnavutköy Kültür Sanat Merkezi’nde etkinlik düzenlendi.

    Arnavutköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen program; büyük devlet adamı Mustafa  Kemal Atatürk, İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve tüm şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

 Programda konuşma yapan Arnavutköy Anadolu Lisesi Müdürü Hüreyya İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u şükran ve minnetle andıklarını söyledi.

Daha sonra kürsüye, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmak üzere Arnavutköy Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Şevket Yücel geldi. Yücel: “ Kurtuluş Savaşı’nın devam ettiği, milletçe çok zor zamanlar yaşadığımız 12 Mart 1921 günü, bağımsızlık timsallerimizde birisi olan, İstiklal Marşı’mızın kabul edildiği gündür. Bu güzel vatanımızı işgal eden sömürgeci Avrupa devletleri ve özellikle Yunanlılara karşı, Gazi Mustafa Kemal önderliğinde milli mücadele başlatılmıştı. İstiklal Marşı milli ve manevi değerimizi canlı tutmuş, bu mücadelenin başarıya ulaşmasını sağlamıştır. İstiklal Marşı, her şairin yazabileceği bir metin değildir. Milletini tanıyan, milletinin değerleriyle bütünleşmiş, söylediklerini yaşayan, samimi, fedakar, hisseden bir şair, ancak böyle bir şiiri yazabilirdi. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, esareti asla kabul etmeyen, milletini uyanmaya ve uyanık davranmaya çağıran, yazdıkları ile milletin duygularına tercüman olan bir fikir adamıdır. Kendisi, bağımsızlığımızın sembolü olan İstiklal Marşı’nı yazarak, milli mücadelenin kazanılmasında en büyük moral kaynağı olmuştur” dedi.

Program; Arnavutköy Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış oldukları İstiklal Marşı Oratoryosunu seslendirmesi ile devam etti. Programda, Arnavutköy İlçesi düzeyinde yapılan ‘’İstiklal Marşı Ezbere Okuma’’ yarışmasında birinci olan, Hadımköy İlkokulu Öğrencisi Buse Zehra Ekmeçi İstiklal Marşı’nı okudu.

Program akışında; ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında yapılan “İstiklal Marşını Ezbere Okuma’’ yarışması ve liseler arasında düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere; Arnavutköy Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Garnizon Komutamı Hava Savunma Albay Mehmet Yorgancı, Arnavutköy Belediye Başkan Yardımcısı Turgut Baran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ, İlçe Emniyet Müdürü Birol Taşkoparan ve İlçe Müftüsü Bahri Şamat çeşitli hediyeler verdi.

Mehmet Akif Ersoy Tiyatro Sahnesinde

İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Programı’nda Arnavutköy Belediyesi Tiyatro Kulübü’nün hazırlamış olduğu ‘’İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy ‘’ adlı tiyatro oyununu sergilendi.

ARGEM tiyatro hocaları tarafından hazırlan tiyatro gösterisi, vatandaşlar tarafından beğeni ile seyredildi. Yer yer duygusal anların da olduğu tiyatro gösteriminde vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği tiyatroda;  performansı ile göz dolduran oyuncular, uzun süre ayakta alkışlandı.

Dağ Bisikleti Yarışı Arnavutköy’de
Arnavutköy Belediyesi’nin organize ettiği Türkiye’nin bisiklet markası Salcano’nun sponsor olduğu, Arnavutköy Dağ Bisikleti yarışı koşuldu. 2015 dağ bisikleti sezonunun ikinci yarışıda; 8’i yabancı toplam 103 sporcu pedal çevirdi.

     

Arnavutköy Devlet Hastanesi’nin arkasından startı verilen dağ bisikleti yarışmasında bisikletçiler; elit bayan, genç erkek ve master kategorilerinde yarıştılar. Arnavutköy parkurunda zorlu etapları başarıyla geçen bisikletçiler, dik rampaların olduğu yerlerde bisikletlerini sırtlarında taşıyarak yarışa devam ettiler.

Çok rüzgarlı ve soğuk bir havada gerçekleşen yarış, beklenen yağışın yağmaması nedeniyle nispeten kuru bir zeminde koşuldu. Elit kategoride ilk tur sonrasında Romanyalı Lucian Logigan liderliğe oturarak gayet rahat bir şekilde bitişi geçen ilk sporcu oldu. Onun 1 dakika 44 saniye arkasından en başarılı Türk, Abdülkadir Kelleci geldi. Kelleci, “sezon yeni başladığı için kendisinin ilk yarışı olduğunu, Lucian ile arayı kapatamadığını” söyledi. Bu arada Abdülkadir bisikletini değiştirmiş. Bu sezon kullanacağı yeni bisikleti Rock Shox RS1’li 29” Salcano Assos. Üçüncü olan sporcu Poprea Ovidiu – Todur ‘un da gayet iyi olduğunu gördük. Abdülkadir ile arasında 1 dakika 40 saniye var. Abdülkadir Kelleci’nin aksine Romanyalı sporculara baktığımız da Şubat ayında 2 tane etap yarışı koştuklarını görüyoruz. Yani Türkiye’ye geldiklerinde sezonu açmışlar denebilir. Yarışlardan birincisi 4 etaplı çok yakınımızda Cyprus Sunshine Cup, diğeri ise Umman’ın başkenti Muskat’ta yapılan 5 etaplı yarış.

Yeni bisikletiyle gördüğümüz Emre Yılmaz yarış sırasında teknik bir sorundan dolayı bisiklet değiştirince UCI hakemi tarafından uyarılarak yarış dışı kaldı.

Elit Kadınlarda Jovana Crnogorac tek rakibi Semra Yetiş karşısında ilk turdan itibaren rahat bir yarış çıkarttı. Jovana da Cyprus Sunshine Cup’a katılmış ve gayet iyi bir dereceyle genel klasman beşincisi olarak bitirmiş. Yine Sırp sporcu Ivana Kostic “yürüyerek” 3. oldu.

Bugünden diyebiliriz ki Türk bisikleti 2012’de Sloven Tanja Žakelj’dan sonra Jovana’yı da olimpiyatlara gönderecektir.

Yaş gruplarına baktığımızda rekabetin azlığını görüyoruz. B Yıldız kategorisini Kütahya Gençlik Spor oluştururken Yıldız A’da yine ilk sırada Kütahya Gençlik Spor’dan İbrahim Doğan’ı görüyoruz.

Master kategorisi kişisel başarının dşında örnek model olması adına her zaman önemli olmuştur. Bu kategoride bazen elit kategoride ki kadar çekişme yaşanabiliyor. Kocaeli’nden hayatı bisiklet olan Mehmet Bozdemir 4 tur atarak Master 50’de birinci oldu. Bozdemir’in bisiklet üzerine güncesi olan bloguna bakmanızı tavsiye ederim.

Yıldız Kadınlar kategorisine katılım olmazken, Genç Erkekler’de başarılı 3 sporcuyu görüyoruz. Mustafa Köklü, Yusuf Kabaklar ve Emre Çeviker güzel bir yarış çıkartıyorlar. Birbirleriyle çok rekabet etmeseler de (aralarında 6’şar dakika var) sürüş teknikleri, eforları ve duruşları takdir edilesi. Bu çocuklar Türk bisikletinin geleceği için ümitlenmemizi sağlıyorlar.

Master 30’un ilk sırasında eski bir milli sporcunun dağ bisikletine geri döndüğünü görüyoruz. Yalova’dan Kamil Alev formda gözüküyor. Yarışta Alev’in ardından Samsun’dan Ali Çakır gelirken, İstanbul’dan Oğuz Özçelik üçüncü oldu.

Master 40’ın ilk 3 sırası kemikleşmiş bir kadro görüyoruz. Bora Tirki birinci olurken, Cem Anamurluoğlu ikinci, Erol Özbey ise üçüncü olarak yarışı bitirdiler.