Ulusal Akif Haber- Muhabir Dilan Toprak
Devam eden ve planladığımız yeni okul yatırımlarıyla Arnavutköy’ümüzün eğitim altyapısını daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz.
2026-2027 eğitim-öğretim yılının ilk ders zili Arnavutköy’ümüzde, Mahmut Esad Coşan Ortaokulu’nda düzenlediğimiz programla çaldı. Programa İstanbul Vali Yardımcısı, Arnavutköy Kaymakamımız Mahmut Hersanlıoğlu, Belediye Başkanımız Mustafa Candaroğlu, İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Mustafa Yılmaz, öğrencilerimiz ve velilerimiz katıldı.
Yeni eğitim yılının heyecanını öğrencilerimiz ve ailelerimizle birlikte yaşadığımız programda, ilk ders zilinin çalmasıyla öğrencilerimiz sınıflarına geçti. Programda ayrıca ilçemizde eğitim alanında sürdürdüğümüz yatırımlar ile önümüzdeki döneme ilişkin hedeflerimizi paylaştık.
40 Yeni Okul Hedefinde 7 Okul Eğitime Başladı
Millî Eğitim Bakanlığımızla iş birliği içerisinde, ilçemizin artan nüfusu ve eğitim ihtiyacı doğrultusunda sürdürdüğümüz çalışmalar kapsamında Arnavutköy’ümüze dört yıllık süreç içerisinde toplam 40 yeni okul kazandırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda yapımını tamamladığımız 7 yeni okulumuz, 2026-2027 eğitim-öğretim yılının ilk gününde öğrencilerimizle buluşarak eğitime başladı.
Yeni okullarımızın hizmete girmesiyle ilçemizin eğitim kapasitesini artırırken, farklı mahallelerimizde yeni okul yatırımlarımızı da sürdürüyoruz. Arnavutköy’ümüzde hâlen 16 okulumuzun inşaat ve proje çalışmaları devam ediyor. Yıl sonuna kadar 15 yeni okulumuzun daha ihale süreçlerini tamamlayarak yapım çalışmalarına başlamayı hedefliyoruz. Devam eden ve planladığımız yatırımların tamamlanmasıyla birlikte dört yıllık süreçte Arnavutköy’ümüze toplam 40 yeni okul kazandırmayı planlıyoruz.
Candaroğlu: “Dört Yılda 40 Yeni Okulu Arnavutköy’e Kazandıracağız”
Programda konuşan Belediye Başkanımız Mustafa Candaroğlu, yeni eğitim yılının öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz için hayırlı olmasını dileyerek eğitim yatırımlarına büyük önem verdiklerini ifade etti.
Yeni okul yatırımlarımıza ilişkin bilgi veren Başkanımız Candaroğlu, “Bu yıl 2026-2027 eğitim-öğretim yılına 7 yeni okulumuzla birlikte başlıyoruz. Şu an 16 okulumuzun inşaat ve proje çalışmaları devam ediyor. Yıl sonuna kadar 15 okulumuzun daha ihalesini tamamlayarak çalışmalarına başlayacağız. Dört yıl içerisinde açtığımız okullarla birlikte ilçemize toplam 40 yeni okul kazandırmış olacağız.” dedi.
Okullarımızı Yeni Döneme Hazırladık
Yeni eğitim yılı öncesinde ilçemizdeki okullarımızda kapsamlı hazırlık çalışmaları gerçekleştirdik. Yaz dönemi boyunca okullarımızın bakım ve onarımından boya çalışmalarına, çevre düzenlemelerinden fiziki ihtiyaçların giderilmesine kadar birçok alanda ekiplerimizle sahada çalıştık.
Eğitime yönelik çalışmalarımızı değerlendiren Başkanımız Candaroğlu, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da ‘Eğitim önceliğimizdir’ dedik. Çocuklarımızın eğitimlerini daha temiz, daha güvenli ve daha huzurlu ortamlarda sürdürebilmeleri için tüm ekiplerimizle sahadaydık. Amacımız evlatlarımızın en iyi şartlarda eğitim almasını, öğretmenlerimizin ise daha konforlu ve elverişli ortamlarda görev yapmasını sağlamak oldu.” ifadelerini kullandı.
“Sizler Bizim Geleceğimizsiniz”
Konuşmasının sonunda öğrencilerimize seslenen Başkanımız Candaroğlu, yeni eğitim yılının yeni hedefler ve başarılar için önemli bir başlangıç olduğunu vurguladı.
Başkanımız Candaroğlu, “Sizler bizim geleceğimizsiniz. Yarınlarımız ve bu ülkeye dair en büyük umudumuzsunuz. Bugün çalan ilk ders zili, hayallerinize giden yolda temiz bir sayfanın başlangıcı olsun. İçinizdeki heyecanı ve başarma azmini asla kaybetmeyin.” diye konuştu.
Programımızı, 2026-2027 eğitim-öğretim yılının öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve tüm eğitim camiamız için başarılı ve verimli geçmesi temennileriyle tamamladık.

